tiistai 10. toukokuuta 2022

Jippo murskaavaan voittoon Kuopiossa

Jippo voitti KuPS Akatemian yllättävän ylivoimaisesti maalein 1-7. Ensimmäinen maali tuli jo noin puolen minuutin kohdalla kun Miro Turunen vei pallon puolustajalta ja sijoitti sen maaliin. Sen jälkeen KuPS akatemia sai rankkarin ja tasoitti. Seuraavat kymmenkunta minuuttia peli oli melko tasaista. Ottelu ratkesi kuitenkin nopeasti. Jippo meni Turusen laukomasta rankkarista johtoon. Toni Tahvanainen rankaisi Kupsin puolustuksen hölmöilystä ja Jippo johti jo kahdella maalilla. Lari Liukkonen laukoi upeasti puolesta kentästä seuraavan maalin. Toni Tahvanainen teki vielä juuri ennen taukoa läheltä Jipon viidennen maalin. Ensimmäinen jakso oli Jipon kannalta hieno ja tapahtumarikas. Se sisälsi myös koomisia piirteitä. KuPS akatemia teki sen verran pahoja virheitä.

Peli oli ratkennut jo ennen taukoa. Toisella jaksolla Jipon ei tarvinnut pelata ihan täysillä. Jippo haki kyllä edelleen maalintekopaikkoja. Fujimura teki läpiajosta 1-6. Toni Tahvanainen puski viimeisen osuman joka oli hänelle ottelun kolmas. Lopussa Jipolla oli vielä paikkoja mutta kotijoukkueen maalivahti teki pari hyvää torjuntaa. Kupsilla oli myös jokunen tilaisuus mutta kavennusta ei enää tullut. Kaiken kaikkiaan varsin helppo voitto hyvällä asenteella pelanneelle Jipolle. Tasoero oli nyt iso. Jos Kups akatemia saisi muutaman vahvistuksen ja saisi karsittua pahimmat virheet pois niin se voisi pelata Jippoa vastaan melko tasaisen ottelun. Joskus aiemmin he ovat pystyneet kapeallakin materiaalilla haastamaan Jipon mutta nyt se ei ollut lähelläkään.

Lähdin suoraan töistä ajamaan Kuopioon. Pitää olla vähän hullu että lähtee maanantai-iltana ajamaan tuonne. Sää oli onneksi hyvä. Paluumatkalla näimme hirvenkin. Olin kotona noin klo 23.

Jipon kausi on alkanut hyvin. Sarjakauden kotiavaus on sunnuntaina. Nyt kaikki mukaan ja ääntä peliin!