sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Jippo löi Atlantiksen kotiavauksessa

Jippo voitti Atlantiksen maalein 3-0. Ensimmäinen jakso oli tasainen ja Jipon peli oli vähän hermostunutta. Atlantis pystyi aiheuttamaan Jipolle jonkin verran ongelmia pallonhallinnallaan ja lyhytsyöttöpelillään. Vieraat eivät kuitenkaan päässeet ihan murtautumaan maalintekopaikkoihin vaikka pari kertaa se oli lähellä. Jipon paikat jäivät melko vähiin. Santeri Saarenkunnas puski lähietäisyydeltä jonkin verran ohi. Yksi Jipon laukaus meni yli ja jotkut yritykset boksissa pysähtyivät vastustajan blokkiin.

Toisella jaksolla Jippo oli parempi joukkue. Avausmaali on tärkeä tällaisessa melko tasaisessa ottelussa ja Jippo sai sen ensimmäisen maalin tehtyä. Miro Turunen syötti päätyrajan tuntumasta ja Niko Niemeläinen viimeisteli lähietäisyydeltä. Maali vapautti Jipon peliä ja sen jälkeen Jippo eteni melko helposti voittoon. Toisen maalin teki Timo Tahvanainen tyhjiin kun Atlantiksen maalivahti oli törmännyt oman joukkueen puolustajaan. Tinke on tehnyt maaleja harvoin. Ajattelen kyllä että Kakkosen tasolla niitä voi tulla lisääkin. Jipon kolmannen maalin puski Miika Vainikainen. Atlantis painosti vielä loppuminuuteilla ja haki kavennusta. Jipon puolustus ja maalivahti kestivät.

Kauden kotiavaukselle tyypillisesti pelissä näkyi aluksi pieni hermostuneisuus. Varsinkin toinen jakso oli Jipolta hyvä esitys. Kokonaisuudessa on vielä jonkin verran parantamisen varaa joukkueiden seuraavaan kohtaamiseen joka tapahtuu cupissa. Jipon kauden alku on ollut hyvä. Kotiavauksen tulos oli se mikä sen pitää ollakin ja sen varaan voi rakentaa. Sää oli ihan ok.

Faniryhmän esitys oli hieman vaisu porukan vähyydestä johtuen. Ottelun pelipaikka ja ajankohta vaikuttivat varmasti siihen että osa ei päässyt paikalle. Toki jotkut saattoivat jäädä seuraamaan valioliigan otteluita. Pitäisikö meidän järjestää taksikuljetus Jetistä peliin? Siinä voisi olla ideaa. Nähdään seuraavissa peleissä.