torstai 17. kesäkuuta 2021

FC Hertta voittoon kotiavauksessaan

FC Hertta ja ToU kohtasivat keskiviikkona naisten Kakkosen ottelussa. FC Hertta voitti maalein 2-0. Ottelu oli tasainen. ToU oli hyvä vastustaja ja se hallitsi jossakin määrin ensimmäistä jaksoa. Sillä oli muutama kulmapotku. Jakson paras paikka oli kuitenkin kotijoukkueella joka osui juuri ennen taukoa ylärimaan. Reaboundista päästiin vielä laukomaan mutta veto meni yli.

Ottelu eteni pitkään 0-0 tilanteessa. FC Hertta siirtyi johtoon noin parikymmentä minuuttia ennen loppua. Ronja Uimi sai tilaa ja aikaa keskellä. Enempää ei tarvittu ja hyvä veto meni maalin oikeaan kulmaan. Toinen maali tuli kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä muutama minuutti. Minulla ei ole selkeää kuvaa tilanteesta. Olikohan siinä joku reabound ja maali viimeisteltiin melko läheltä. Maalintekijä Aada Kokko. Peli ratkesi käytännössä tähän maaliin vaikka lisäaikaa tuli loukkaantumisten ja vaihtojen takia runsaasti. Yhden yhteentörmäyksen jälkeen peli oli pitkän aikaa seis.

Tämä oli ihan hyvä matsi. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan aktiivisesti. Vierailla oli muutama läheltä piti tilanne jossa melkein murtauduttiin hyvään vetopaikkaan. Yhden kerran hyökkääjä oli puolittain läpi mutta FC Hertan maalivahti teki jalkatorjunnan. Hänet palkittiin Hertan parhaana pelaajana. Varsinaisia torjuntoja ei tullut kovin monta mutta kosketuksia palloon oli paljon kun piti avata peliä ja syötellä puolustajien kanssa. Ja puuttua peliin joissakin erikoistilanteissa.

Mitään nopeata paluuta Ykköseen ei ehkä ole tulossa. Hertan joukkue on muuttunut paljon. Monet viime vuosien vakiopelaajat pelaavat nyt muualla. Sarja-avauksessaan FC Hertta oli kuulemma noussut 4-2 tappioasemasta 4-4 tasapeliin FC Unitedia vastaan.