sunnuntai 13. elokuuta 2023

Hold me, thrill me

Jippo voitti PKKU:n niukasti 1-0. Ottelu alkoi melko rauhallisella tempolla. Alussa ei kummallakaan juuri paikkoja ollut. Sen jälkeen Jipolla oli monta hyvää paikkaa. Terrence Smith laukoi yläristikkoon. Toisessa tilanteessa pallo osui ensin tolppaan ja Jipolla oli vielä veto ihan maalin edestä mutta maalivahti torjui. Jakson lopulla Yoshin vapaapotku rankkarialueen rajalta osui ylärimaan ja kimposi siitä maahan. On melko harvinaista että joukkueella on lyhyen ajan sisään kolme tolppaa tai ylärimaa. Joskus sellaista tapahtuu. Jipon olisi pitänyt johtaa ensimmäisen jakson jälkeen. Epäonnea oli mukana.

Toisella jaksolla peli oli tasaisempaa. Alussa Jippo sai pallon maaliin mutta tilanteessa oli paitsio. PKKU oli paremmin pelissä mukana. Se pääsi muutaman kerran vetosektorille. Jos vieraat olisivat menneet johtoon, kuka tietää miten pelissä olisi käynyt. Jakson lopulla Jippo haki voimakkaasti maalia ja voittoa. Vierasjoukkueen pelaaja sai rikkeestä toisen keltaisen kortin ja joutui pois kentältä. Jipon painostus tuotti lopulta tulosta. Terrence Smith laukoi voimalla pallon alanurkan tienoille. En muista tarkasti oliko se kulmapotkun jälkitilanne vai ei. Smith oli yksi Jipon parhaista. PKKU:n tasoitus ei ollut kaukana kun hyökkääjä pääsi melkein puskemaan takatolpalle tulleeseen keskitykseen mutta ei aivan yltänyt palloon. Viimeisessä tilanteessa vieraiden sivusta tullut vapari epäonnistui ja Jippo purki pallon pois. Ottelu päättyi siihen. Jipolle helpottava voitto. Peli meni vähän turhan jännäksi. Olisi pitänyt voittaa parilla maalilla.

Yhden maalin merkitys on iso ja maalinteko on vaikeata. Se on nähty myös naisten MM-kisoissa. Teet yhden maalin liian vähän, et pääse jatkoon. Teet yhden, pääset jatkoon. Olisi ollut harmittavaa jäädä maaleitta tässä ottelussa. Oli sen verran hyviä paikkoja. PKKU antoi hyvän vastuksen. Tasapeli ei ollut kaukana. Jippo taisteli ansaittuun voittoon.