lauantai 24. heinäkuuta 2021

Jippo tärkeään voittoon

Jippo voitti EIF:n 2-0. Jippo teki ensimmäisen kerran kaksi maalia samassa Ykkösen ottelussa tällä kaudella. Ensimmäinen maali tuli heti alussa EIF:n pahan virheen seurauksena. Maalivahdin avaus osui lähellä olleeseen oman joukkueen pelaajaan ja kimposi siitä pelattavaksi. Joona Hiltunen oli hereillä ja teki sen mitä pitikin eli laittoi pallon maaliin. Tämä maali antoi tietysti suuntaa ottelulle. Jippo pelasi hyvän ensimmäisen jakson. EIF sai joitakin kulmapotkuja joista pari oli vaarallisia.

Toisella jaksolla pallonhallinta siirtyi enemmän vierasjoukkueelle. Jipon pelaaminen oli jonkin aikaa hieman passiivisen oloista. Jalat saatiin paremmin liikkeelle jakson edetessä. Jirko Sorsa otti pari hyvää torjuntaa. Jippo siirtyi 2-0 johtoon kun noin vartti oli jäljellä. Se oli vastahyökkäys joka päättyi Joona Hiltusen näyttävään yksilösuoritukseen kun hän laukoi pallon maaliin. Lopussa Jippo piti puolustuksen tiiviinä. EIF sai vielä yhden hyvän maalintekopaikan. Tämä oli tasainen ottelu jonka Jippo käänsi edukseen. Voitto oli ansaittu.

Kotiedusta oli varmasti Jipolle hyötyä. EIF pelasi kaukana kotoa ja ihan oudolla kentällä. He eivät olleet koskaan pelanneet täällä. Ehkä oli hyvä että ei ollut enää helle. Jippo jaksoi paremmin puolustaa. En tiedä onko helle koskaan kenenkään etu. Jipon voitto oli pieni yllätys. Ei sitä ihan osannut odottaa kun vastassa oli kuitenkin yksi sarjan parhaista joukkueesta. Sarja on tasainen ja kaikki pelit ovat kovia.

Jippo on mukana säilymistaistelussa. Voitto oli ensimmäinen kotona toukokuun jälkeen ja edellinen voitto ylipäätään tuli toukokuun lopussa. Nyt voitto siis ehdottomasti tarvittiin ja kovalla taistelulla se saavutettiin. Kiitos Jippo!