lauantai 8. elokuuta 2020

Jippo voitti JJK:n

Jippo voitti JJK:n kärkikamppailussa maalein 2-0. Ottelun alku oli melko tasainen mutta Jippo hallitsi kuitenkin lievästi ensimmäistä jaksoa ja piti sen aikana enemmän palloa. Jere Hiltusen laukaus meni niukasti maalin yli ja JJK:n puolustus blokkasi yhden läheltä tulleen laukauksen. Aleksis Lehtonen vei Jipon johtoon puskumaalilla Risto Kahelinin hyvästä keskityksestä. Jipolla oli myös yksi ylärimalaukaus joka kimposi maaliviivan tuntumasta pois. Kävikö jopa maalissa? Olin niin kaukana että mahdotonta sanoa. JJK:lla oli jokunen paikka ensimmäisellä jaksolla. Ne olivat lähinnä erikoistilanteita joista pallo keskitettiin boksiin. Tommi Tainio selvitti yhden pallon pois tyhjän maalin edestä nostamalla sen maalin yli. Oli siellä myös pari vaarallisen näköistä vastahyökkäystä.

Toisen jakson alussa JJK otti pelin hallinnan ja Jippo jäi puolustusasemiin. Jippo ei saanut tässä vaiheessa omaa pallollista peliään lainkaan käyntiin. Tilanne näytti melko pahalta. JJK sai muutaman kulmapotkun ja oli siellä joku ihan hyvä vetokin. Jipon vastaiskut olivat hyvin harvassa kunnes vaihdot toivat piristystä peliin. Jere Kähkönen teki vahvan esityön Joona Hiltusen 2-0 maaliin. Hiltunen niittasi reaboundin sisään lähietäisyydeltä. Tämä maali oli pitkälti ottelun ratkaisu. JJK:n vahva jakso päättyi siihen vaikka heillä oli joitakin yrityksiä sen jälkeenkin. JJK:lla oli käsivirhe boksissa mutta sitä ei vihelletty? Tuomari oli aika huono. Älyttömän pitkän lisäajan päätteeksi antoi vielä JJK:lle rankkarin. Jirko Sorsa torjui sen hienosti oikeasta alanurkasta. Voihan ottelun näinkin lopettaa. Kokonaisuutena melko tasainen ottelu mutta Jipon voitto oli ansaittu. Jipolla oli paremmat paikat. JJK:lla oli kyllä paikat tehdä maali ja siihen vielä rankkari päälle.

Jipon voitto oli hieno ja tilanne sarjassa näyttää tällä hetkellä hyvältä. Turha tässä on silti uhota mitään. Kausi jatkuu vielä hyvän aikaa. Näin se vaan menee.

FC Hertan ottelu jäi minulta tällä kertaa näkemättä. Olen kyllä FC Hertan kannattaja. Ajattelen että Hertalle koittaa paremmat ajat viimeistään ensi kaudella.