lauantai 22. elokuuta 2020

Jippo jäi tasapeliin Rovaniemeä vastaan

Jippo ja RFA päätyivät dramaattisten vaiheiden jälkeen 2-2 tasapeliin. Jippo hallitsi ottelun alkua selvästi. Siinä oli useampi paikka ja muutama kulmapotku. Ensimmäisellä jaksolla Jipolla oli yhteensä seitsemän kulmapotkua. Jipon johtomaali tuli muistaakseni noin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Oliko se Lehtonen joka syötti? Joka tapauksessa Joona Hiltunen viimeisteli rankkarialueella Jipon johtoon. Sen jälkeen RFA sai pari paikkaa joista ensimmäinen siivottiin maalin edestä kulmapotkuksi ja toinen oli veto hyvästä paikasta joka meni kuitenkin ohi. Joona Hiltusella oli melko varman näköinen paikka lisätä Jipon johtoa mutta puolustaja peitti vielä maalin lähellä. Maalivahti oli jo ulkona tilanteesta. Yksi Jipon veto laskeutui ihan vasemman tolpan viereen ja pallo pomppasi maasta päätyrajan yli. Jipon olisi pitänyt johtaa ensimmäisen jakson jälkeen. Toisin kuitenkin kävi. RFA pääsi jakson edetessä paremmin peliin mukaan. Sivuvaparista lähteneestä keskityksestä tuli puskumaali ja lukemat olivat 1-1. Tämä oli ensimmäinen Jippoa vastaan tehty maali Kakkosen kotiotteluissa tällä kaudella.

Jipon pakka ei pysynyt ihan koossa tässä ottelussa. Tämä tuli paremmin näkyviin toisella jaksolla. Jipolla oli enää yksi kulmapotku ja pari jonkinlaista paikkaa tehdä maali. RFA:n avaukset olivat monesti huonoja ja niihin päästiin joskus iskemään. Jipon 2-1 johtomaali tuli hieman onnekkaasti ilmeisesti jonkinlaisen RFA:n sekoilun seurauksena. Yhtäkkiä pallo lensi maalivahdin yli tyhjän maalin eteen jossa vaihdosta kentälle tullut Jere Kähkönen viimeisteli tyhjiin. Jippo ei kuitenkaan tätä johtoasemaansa pystynyt pitämään. RFA sai rangaistuspotkun kun Jirko Sorsa kaatoi yksin läpi päässeen hyökkääjän. RFA:n  rankkari oli kuitenkin melko huono ja Jirko Sorsa pystyi sen torjumaan. Rankkarin laukonut pelaaja teki kuitenkin maalin myöhemmin tässä ottelussa. Tällöin varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää muutama minuutti. RFA tuli tuulettelemaan ihan faniryhmän eteen ja siinä saatiin pientä dialogia käyntiin. Sitä oli ollut jossain määrin jo aiemmin. Tästä ei enää puuttunut mitään muuta kuin vierasjoukkueen voittomaali. Yksi kulma heillä oli vielä lopussa ja saattoi olla vaparikin josta päästiin keskittämään. Tai sitten vapari oli jo ennen maalia. En muista. RFA:n peli vapautui ottelun kuluessa ja Jipon pelaaminen meni vähän kipsiin. Nazimovin olisi voinut ehkä ottaa kentälle aiemmin. Nyt ei oikein ehtinyt tehdä mitään. Ei tietysti voi tietää olisiko sen kummemmin mennyt vaikka olisi tullut kentälle aiemmin.

Tasapeli oli pettymys. Oliko ennen peliä jotakin huonoja enteitä? Vaikea sanoa. Pää oli aika tyhjä. Voittoa tästä odotettiin. Jippo dominoi pelin alkua mutta kokonaisuutta katsoen tasapeli vastaa pelitapahtumia melko hyvin. Jipon olisi pitänyt tehdä alussa 2-0. Tuomari oli aika hyvä. Faniryhmän käytös voisi olla parempaakin. Ymmärrän jos se ei kaikkia miellytä. Lauluthan meillä ovat hyviä. Muutaman huudon olisi voinut karsia pois. Tämä oli jännittävä ja jossain määrin viihdyttäväkin ottelu. Ei ollut mitään "Jippo nolla nolla ja blaa blaa."

Sää oli yllättävän viileä. Aamulla näytti että tulee lämmin päivä mutta ennen peliä meni pilveen ja tuulta oli jonkin verran. Ihan hyvä sää pelata tietysti. Ensi viikolla taas ihan uusi peli. Jonkin verran Jipolla on varmasti mietittävää. Tällaista se on joskus.