sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Päivä ja ilta elämästäni

Jippo voitti SalPa:n maalein 3-0. Numerot eivät ihan kerro kaikkea ottelusta. SalPa hallitsi ensimmäistä jaksoa ja myös toisen jakson alkua. Jippo voitti lähinnä vahvan viimeisen puolen tunnin ansiosta. Totta kai myös alkupuolen taistelu oli tärkeää ettei vastustajaa päästetty johtoon. Ensimmäisellä SalPan hyökkääjä pääsi laukomaan vapaasti pienestä kulmasta ja veto meni ohi. Hyökkääjä myös kaatui tilanteessa ja haki rankkaria. Jos maalivahti Pyry Piirainen olisi mennyt tilanteeseen varomattomasti niin siitä olisi voinut tulla rankkari. Yksi vieraiden kova vapari osui Jipon pelaajan päähän. Pelaaja jäi maahan ja tuomari vihelsi pelin poikki. Jipon paikat ensimmäisellä jaksolla olivat vähissä. Yksi Smithin laukaus meni puolustajan kautta kulmaksi. Lisäksi Jipolla oli pusku jonka puolustus selvitti maaliviivan läheltä.

Toisen jakson alussa SalPa oli vielä hallitseva. Jippo sai vähitellen paremmin otetta ja painopiste siirtyi enemmän toiseen päätyyn. Jippo sai vaihdoista lisää energiaa. Vaihdosta tullut Eemil Tanninen teki johtomaalin parikymmentä minuuttia ennen loppua. Pallo tuli kimmokkeen kautta maalin eteen ja Tanninen ehti ensimmäisenä paikalla ja oli yksin maalivahtia vastaan. Laukaus painui vastustamattomasti verkkoon. SalPa oli lähellä tasoittaa heti seuraavasta tilanteesta mutta yritys niukasti ohi. Jyri Kiuru puski hienosti ratkaisevan tuntuisen toisen maalin. Nyt en muista tuliko keskitys vaparitilanteesta vai ei. SalPa ei luovuttanut missään vaiheessa vaan yritti edelleen hyökätä. Tanninen esitti vielä hienon soolon ja harhautteli rankkarialueella monta pelaajaa ja viimeisteli. Tässä oli kyse ehkä siitä että tuore ja hyvävireinen pelaaja pääsi pelaamaan jo vähän väsynyttä vastustajan puolustusta vastaan. Lopussa tunteet vielä vähän kuumenivat. Ottelu päättyi Jipon tilanteeseen.

SalPa antoi hyvän vastuksen. Se pyrki pelaamaan eikä lähtenyt vain puolustamaan. Tämä muistutti kesän aiempaa kohtaamista. Avausmaali oli tärkeä. Sen olisi voinut tehdä kumpi tahansa joukkue. Jippo taisteli vaikeat hetket hyvin ja eteni lopussa voittoon. Jippo varmisti vähintään kolmannen sijan sarjassa. Se on hieno saavutus. Tämä olisi ollut hyvä kauden viimeinen ottelu. Kiitos Jippo!

Olin illalla Kerubissa Jonna Tervomaan keikalla. Jonna bändeineen esiintyi hienosti. Olin järkeillyt että voin kuunnella uudet biisit ensin livenä ja ostaa sitten levyn keikalta. Uusi levy ei kuitenkaan ollut siellä myynnissä. Tämä olisi minulle hyvä viimeinen keikka. Tähän ei ehkä ole kovin paljon lisättävää. Minulla oli silti heti sellainen ajatus että menen uudestaan jos tilaisuus tulee. See you next time.