sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Jippo välierän voittoon

Jippo voitti OLS:n jännittävässä ottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät 0-0. Välierän voiton myötä Jippo eteni karsinnan finaaliin. Ehkä odotus oli että Jippo ottaa aloitteen ja hallitsee ottelua kotikentällään. Hieman toisin kuitenkin kävi. OLS sai heti ensimmäisellä minuutilla kulmapotkun ja se oli enne tulevasta. OLS piti enemmän palloa ja oli aktiivisempi. Jippo joutui puolustamaan ja reagoimaan vastustajan peliin. Ensimmäisellä jaksolla Jipon peli ei oikein lähtenyt toimimaan parhaalla tavalla. OLS osui kerran ylärimaan. Jipon miltei ainoa paikka tuli aivan jakson lopussa kun Anton Eerola puski läheltä maalia. Pusku oli hyvin suunnattu mutta siinä ei ollut ihan tarpeeksi voimaa ja maalivahti oli hyvin tilanteessa mukana ja torjui. Vähän vaikea eka jakso.

Tauolla tihkusade muuttui kovemmaksi jatkuvaksi sateeksi ja olosuhteet vaikeutuivat. Jippo pääsi paremmin peliin mukaan. Maalintekopaikkoja kotijoukkueella oli edelleen vähän. Jipon maalivahti Pyry Piirainen esitti muutaman todella hyvän torjunnan. Pallo kävi myös tolpassa. OLS sai turhan monta kulmapotkua. OLS oli vähän parempi joukkue varsinaisella peliajalla. On pieni ihme että OLS ei tehnyt maalia. Piiraisen hyvät torjunnat pelastivat Jipon. Vähän tuuria oli myös mukana. Koko joukkue taisteli hyvin.

Jatkoajalla ei ehkä mitään ihmeempää nähty. Peli jatkui tasaisena. Vierailla oli muutama erikoistilanne. Maaliton tilanne ei muuttunut. Edessä oli rangaistuspotkukilpailu. Jippo aloitti laukomisen. Yoshi laukoi johonkin ylänurkan lähelle. Myös vieraiden ensimmäinen laukoja onnistui. Pyry Piirainen torjui yhden rankkarin. Piirainen myös laukoi ja teki maalin. Jipolle onnistuivat myös Nuutti Tykkyläinen, Niko Niemeläinen ja Victor Matheus. Viimeksi mainittu veti viimeisen rankkarin tarkasti alanurkkaan ja Jipon voitonjuhlat alkoivat.

OLS antoi todella hyvän vastuksen. Entinen Jipon kakkosmaalivahti Nuutti Kaikkonen pelasi hyvän ottelun vieraiden maalilla. Toisella jaksolla sattui yksi sekaannus puolustuksen kanssa josta Janne Partanen pääsi laukomaan. Siitä Jippo olisi voinut rangaista. Ottelu oli niin jännittävä kuin vaan olla voi. Tämä oli hyvää jalkapalloviihdettä. Kiitos Jippo!