sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Jos mun täytyy lähtee

 

Jippo voitti Vantaalla TiPS:n maalein 1-8. Ottelu sai räväkän alun kun kotijoukkue meni johtoon noin neljän minuutin kohdalla. Se oli hyvä laukaus jostain rankkarialueen rajan läheltä. Nopean avausmaalin jälkeen Jippo otti pelin hallinnan itselleen. Tasoituksen teki Janne Partanen puolittaisesta läpiajosta kun noin vartti oli pelattu. Ensimmäisellä jaksolla ei tilanteista huolimatta nähty enempää maaleja. Melko voimakas sivuvastainen tuuli varmaankin häiritsi Jipon pelaamista jonkin verran.

Toinen jakso oli yksipuolinen Jipon näytös. Janne Partanen maalasi toiseen kertaan läpiajosta ja vei Jipon johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Toni Tahvanainen teki lähes identtisen maalin sijoittaen pallon rauhallisesti alanurkkaan. Vantaalle kannatti lähteä jo pelkästään sen takia että näki Tahviksen tekevän maalin. Harvinainen avauskokoonpanon paikka hänelle. TiPS oli lähellä kaventaa seuraavasta tilanteesta mutta pallo kimpoili päätyrajan yli. Neljännen osuman sijoitti Anton Eerola lähietäisyydeltä. Tässä vaiheessa ottelu oli ratkennut. Jipolla riitti kuitenkin vielä maalinnälkää. Vaihtomies Aake Yletyinen lisäsi johtoa. Anton Eerola sai lopussa kolme maalia täyteen. Hänen kolmas ja Jipon seitsemäs maali oli erikoinen vapaapotkutilanne. Eerola antoi vapaapotkun nopeasti ja yllätti kaikki laukauksellaan. Lisäajan lopulla Yoshi antoi viimeisen iskun. Sen verran säälin vastustajaa että tämä viimeinen maali olisi ehkä voinut jäädä tulematta. Oltiin jo lisäajalla ja peli aivan selvä. Joskus tuntuu että peli kestää vähän liian pitkään. Toisaalta maalierolla voi olla merkitystä. Hieno toinen jakso Jipolta.

Jippo voitti sarjan viimeisen joukkueen murskaavasti. TiPS pysyi ensimmäisen jakson kohtalaisesti mukana. Toisella jaksolla paukut loppuivat. Peli oli jossain vaiheessa melko avointa ja TiPS olisi voinut tehdä toisenkin maalin. Tsemppiä vaan Tipsille. Kyllä jalkapallo muuttuu vielä paremmaksi. Jos ei vielä tällä kaudella niin sitten ensi kaudella.

Menin junalla Vantaalle ja takaisin. Rankka reissu tietyllä tavalla. Sää oli melko hyvä ja poutainen. Kiitos Jippo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti