lauantai 1. lokakuuta 2022

Jippo tasapeliin, voitti runkosarjan

Jippo pelasi KäPa:n kanssa 1-1 tasapelin ja varmisti runkosarjan voiton. Tasaisella ensimmäisellä jaksolla ei kovin paljon maalintekopaikkoja nähty. Jippo oli hieman hallitsevampi joukkue. Jippo meni johtoon Timo Tahvanaisen pitkän sivurajaheiton jälkeen. KäPa purki pallon korkealle ilmaan. Kun pallo putosi maahan Lari Liukkonen sai sen haltuunsa ja laukoi jostain rankkarialueen rajan läheltä pallon maaliin. Laukaus oli hieno suoritus.

Toinen jakso oli enemmän KäPan hallintaa. Heillä oli muutama paha vapari. Miro Turunen oli lähellä viedä Jipon kahden maalin johtoon. Laukaus läheltä meni kuitenkin hieman vasemman alanurkan ohi. Se olisi voinut olla ottelun ratkaisu. Heti seuraavasta hyökkäyksestä vieraat tulivat tasoihin. Veto rankkarialueella kimposi Jipon pelaajan kautta maaliin. Vieraat hakivat loppupuolella vielä voittoa. Fujimura pääsi vastaiskussa puolittain läpi ja hän harhautteli pari puolustajaa ja laukoi vain vähän ylänurkasta ohi. Lopulta Jipon oli tasaisen taistelun jälkeen tyytyminen tasapeliin.

Jippo voitti runkosarjan ja se on hieno suoritus. Tästä ottelusta tasapeli oli pieni pettymys. Voitto olisi antanut hyvät nousumahdollisuudet loppusarjassa. Nyt voidaan sanoa että kolmella kärkijoukkueella on melkein yhtä hyvät mahdollisuudet.