lauantai 3. lokakuuta 2020

Jippo Kakkosen cupin voittoon

Jippo voitti Kakkosen cupin finaalissa KaaPon maalein 1-0. Ottelu oli tasainen. Kummallakaan joukkueella ei ollut kovin monta maalintekopaikkaa. Ottelun alku oli melko varovaista peliä. Jipon muutama yritys painostaa ei tuonut kummempaa tulosta. Toisella jaksolla Jippo hallitsi varsin selvästi ja KaaPo sai vain muutaman vastaiskun.

Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat hyvin. Jirko Sorsa torjui pari vaarallista KaaPon vetoa. Yksi fani totesi että "Jikke otti ne mitä pitikin". Näin kai se on. Kaapon maalivahti oli joukkueensa paras pelaaja. Toisella jaksolla hän torjui yhden vedon yläriman kautta kulmaksi. Myös jotkut Kaapon hyökkääjät pystyivät ajoittain aiheuttamaan ongelmia Jipon puolustukselle.

Tämä oli varsin tyypillinen Jipon peli. Jippo hallitsi hienokseltaan peliä mutta vaarallisia hyökkäyksiä oli melko harvassa kunnes toisella jaksolla niitä alkoi olla enemmän. Vähämaalisuus ja taisteleva peli siis sitä tyypillistä Jippoa. Tällaisessa cup-ottelussa avausmaalin merkitys korostuu. Jippo teki sen myöhään toisella jaksolla. Näytti jo siltä että Nuutti Tykkyläinen ei ehdi ottaa kiinni pystysyöttöä. Hänen nopeutensa kuitenkin riitti ja hän keskitti aivan päätyrajan tuntumasta maalille jossa Joona Hiltunen niittasi pallon maaliin. Loppu on joensuulaista jalkapallohistoriaa.

Kaapolla oli loppupuolella vielä pari vaparia kaukaa ja yksi kulmapotku mutta Jippo kesti viimeiset minuutit. Parhaan vaparipaikkansa Kaapo sai jo ensimmäisellä jaksolla. Vapari keskeltä ja läheltä rankkarialueen rajaa meni kuitenkin selvästi yli maalin.

Jippo voitti cup-finaalin kotikentällään. Tapahtuuko sellaista enää koskaan? Jippo voi olla vielä jonkin cupin finaalissa mutta pelataanko se Joensuussa? Ehkä tässä koettiin jotakin ainutlaatuista. Kakkosen cupin merkitystä on vaikea arvioida. Sarja on mielestäni tärkeämpi kuin cup. On kuitenkin hienoa voittaa joku kilpailu. Se on faneille ja pelaajille harvinaista. Ja se on seuralle tärkeää. Kiitos Jippo!