keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Realistic chances or not?

Pohdin ennen peliä millaiset mahdollisuudet Jipolla on. Tulin siihen tulokseen että Jipolla on jonkinlaiset mahdollisuudet viedä peli jatkoajalle. Jipolla oli ottelussa pienet yllätysmahdollisuudet. Jippo tarttui hyvin niihin mahdollisuuksiin. Jalkapallossa tapahtuu joskus yllätyksiä. Joskus tapahtuu suuriakin yllätyksiä. Ajattelin että parhaimmillaan se on tasainen peli mutta FC Inter menee jatkoon. Niin siinä kävi. Kenties olisi voinut käydä toisinkin.

Pallo kävi Jipon maalin tolpassa muutaman minuutin pelin jälkeen. Tolpasta pallo päätyi Jirko Sorsan käsiin. Jipolla ei ollut ensimmäisellä jaksolla maalintekopaikkoja. Sillä oli yksi kulmapotku ja pari vaparia joista päästiin keskittämään boksiin. FC Inter sai kulmapotkun 44 minuutin kohdalla. Siitä Interin puolustaja puski pallon maaliin. Tuomas Korpelan mukaan kulmaa edeltäneessä tilanteessa Interin pelaaja numero 14 oli pari metriä paitsiossa.

Toisella jaksolla Jippokin pääsi jo maalintekopaikoille. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja. FC Interillä oli muutama vaarallinen kulmapotku. Yhdessä tilanteessa Interin pelaaja siirsi pallon maaliin lähietäisyydeltä mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Jonkun katsojan mukaan se ei ollut paitsio. En osaa sanoa. Loppupuolella Risto Kahelin tykitti hyvän vedon mutta maalivahti torjui sen kulmaksi. Yhdestä tilanteesta Jippo vaati rankkaria. Jippo sai lopussa jonkinlaista painostusta aikaan mutta tasoitusta ei tullut. FC Inter oli parempi joukkue tässä ottelussa.

Jippo voi olla tyytyväinen esitykseensä. 0-1 ei ole paha tulos. FC Inter ei päässyt helpolla. Olisiko joku pelaaja halunnut pelata jatkoajan tuossa helteessä? Ehkä vaihdosta tulleilla pelaajilla olisi ollut siihen virtaa. Kenties joillakin muillakin.

Kuinka monta jalkapallo-ottelua mahtuu yhteen elämään? Yllättävän monta.