lauantai 13. kesäkuuta 2020

Onko hyvä arvaus että tänään on lauantai?

Liikuin ennen peliä kaupungilla. Rednecksien juopotteluporukkaa ei näkynyt missään. Olivat varmaan baarissa. Ajattelin että tänään peli ei pääty 0-0.

Se oli niin tyypillinen Jipon peli kun olla voi. Ensimmäisellä jaksolla oli ne paikat. Esimerkiksi Joona Hiltusen pusku. Vastustajan maalivahti esitti pari hyvää torjuntaa. JBK:n paikat ensimmäisellä jaksolla olivat vähissä. Viimeisellä minuutilla he saivat pari kulmaa, joista ensimmäisessä Jirko Sorsa joutui venymään.

Toinen jakso oli sitten Jipolta huonompi kuten se yleensä on. Ei kuitenkaan aina. Joskus Jippo on ratkaissut toisella jaksolla. Nyt Tommi Tainion hyvä laukaus hieman vasemmalta ohi oli yksi harvoista paikoista. Lopussa oli nähtävissä vaaran merkkejä. JBK sai otteen pelistä. Ottelun viimeisenä tilanteena he saivat vapaapotkun keskeltä parhaasta mahdollisesta paikasta. Se meni vasemmalta ohi. Siinä tilanteessa oli armoa. Sen jälkeen kuultiin loppuvihellys. Pelaajat eivät tulleet tervehtimään faniryhmää pelin päätyttyä. Se kertoo siitä että he olivat pettyneitä. 0-0 kotona ei ole hyvä tulos. Se on ihan ok miinus. Parempi kuin tappio. Ei ole hyvä asia jos kotiavaus päättyy joka vuosi 0-0. Yrityksen puutteesta pelaajia ei voi kuitenkaan syyttää. Vastustajalla oli joitakin taitavia pelaajia. Se on ihan hyvä Kakkosen joukkue.

Realistisesti ajatellen nousu näyttää vaikealta. Tämä tulos ei juurikaan hetkauttanut nousumahdollisuuksia suuntaan eikä toiseen. On selvää että nousu on kovan työn takana. Sarjassa on muitakin hyviä joukkueita kuin Jippo. Nazimovista olisi ollut varmasti hyötyä tänäänkin. Harvoin tietysti joukkue pääsee pelaamaan aivan parhaalla kokoonpanolla. Minä olin yllättynyt siitä että Antti Åke ei pelannut. Redneckseiltä puuttui muutama tärkeä henkilö katsomosta ja se näkyi ja kuului esityksessä jonkin verran. Kaiken kaikkiaan sarja-avaus ei tarjonnut mitään huikeita elämyksiä. Jännittävä ja tasainen ottelu se oli. Jippo oli ensimmäisellä jaksolla vähän parempi joukkue mutta kokonaisuudesta on vaikea sanoa. Muuta kuin että tasaista oli. Ja olisi ehkä pitänyt voittaa.