maanantai 3. kesäkuuta 2019

Voitto!

Jippo voitti Lahden Reippaan 2-0. Jippo otti ensimmäisen kotivoitonsa ja teki samalla ensimmäiset maalinsa kotikentällä. Toni Tahvanainen laukoi oikeaan ylänurkkaan, kun noin puoli tuntia oli pelattu. Sama mies viimeisteli toisella jaksolla Jipon toisen maalin. Ottelu olisi voinut päättyä yhtä hyvin esimerkiksi 3-1 tai 2-1. Jipolla oli paikkoja kolmanteen maaliin, ja Reippaallakin oli omat paikkansa.

Reippaalla oli alussa kulmapotku, josta pusku ei mennyt kovin paljon ohi. Jipolla oli jonkin verran vaikeuksia murtautua maalintekopaikkoihin Reippaan puolustaessa melko alhaalla. Miko Mäkirinteella oli paikka, josta hän laukoi yli. Toni Tahvanainen päätti Jipon maalittoman ajan kotikentällä hienolla laukauksellaan. En nyt muista maalin syöttäjää, mutta Jipon raportista löytynee se tieto.

Toisella jaksolla peli oli melko tiukkaa. Reipas painosti ja Jippo teki vastaiskuja. Jirko Sorsa oli yksi Jipon parhaista pelaajista. Hän torjui esimerkiksi vaarallisen vapaapotkun kulmaksi. Santeri Saarikunnaksella oli pari vapaata paikkaa, mutta hän päätyi laukauksen sijaan vielä syöttämään. Toni Tahvanainen teki ratkaisevan tuntuisen maalin lähietäisyydeltä. Aikaa oli kuitenkin vielä parikymmentä minuuttia jäljellä. Lisäajalla Reippaan maali oli todella lähellä. Pallo oli pitkän aikaa Jipon boksissa. Tuntui suorastaan ihmeeltä, ettei se mennyt maaliin. Jippo taisteli hyvin.

Neljännestä kotipelistä oli tärkeätä saada voitto ja tehdä maali tai maaleja. Jippo pelasi kahdeksan päivän sisällä kolme peliä. Niistä tuli kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Viikko oli varmasti fyysisesti raskas. Nyt voi vähän hengähtää helpotuksesta. Kiitos Jippo!