torstai 8. elokuuta 2013

Sweat and satisfaction

Jippo voitti Oulun Palloseuran maalein 2-1 (2-1). Se oli kauden toinen kotivoitto. Ensimmäinen jakso oli Jipolta hienoa peliä. Numeroiden olisi pitänyt olla tauolle mentäessä 3-0 ja ne olisivat voineet olla jopa 4-0. Paikkoja oli paljon. Maalinteossa onnistuivat Petteri Rönkkö puskumaalilla ylänurkkaan ja Samu Suoraniemi alanurkkaan suuntautuneella laukauksella. Maalit syntyivät peräkkäin 16. ja 19. minuutilla. Pepe ja Samu eivät olleet tehneet maalia Ykkösessä viime syyskuun jälkeen. Hienoa, että nyt osui kaikki kohdalleen. Jammeh Baboucarr pelasi ehkä parhaan kotiottelunsa tähän mennessä. Hän syötti Santeri Sjöblomin kertaalleen hyvään paikkaan ja laukoi itse niukasti ylänurkasta ohi. OPS:n puolustus oli pahasti tuuliajolla.

Aivan ensimmäisen jakson lopussa Jipolle sattui nukahdus vapaapotkutilanteessa. OPS pääsi yllättämään, kun oletettu vaparin laukoja syötti väliin Matias Juntuselle, joka laukoi vapaasti rankkarialueen rajan tuntumasta tarkan laukauksen takakulmaan. Tauko alkoi heti maalin jälkeen. Kavennus teki toisesta jaksosta Jipolle huomattavasti vaikeamman. OPS teki tästä vielä pelin ja paransi otteitaan. Aivan huippupaikoille se ei kuitenkaan päässyt. OPS sai muutaman perättäisen kulmapotkun, jolloin paine oli kova. Pitkät sivurajaheitot olivat myös käytössä. Jipolla ei toisella jaksolla ollut juurikaan tilanteita ja keskitykset eivät olleet riittävän tarkkoja. Taistelu riitti kuitenkin loppuun saakka ja tärkeä voitto onnistuttiin turvaamaan.

Tämän ottelun hoitaminen oli varsin olennaista loppukauden näkymiä ajatellen. Jippo nousi kolmen pisteen päähän putoamisviivasta. Kaikki on vielä mahdollista.