maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mahtavaa Jippo!

Juuri tätä tarvittiin. Maaleja, voitto, kolme pistettä. Ne tulivat hyvällä pelillä ja ansaitusti. Hienoa! Ilves kaatui numeroin 2-1. Kauden ensimmäinen kotivoitto ja maalit näkivät päivänvalon kahdeksannessa ottelussa.

Maaliton putki päättyi 29 minuutin kohdalla. Tuomas Korpela teki maalin jalalla maalinedustan hässäkästä Tarmo Koivurannan antaman vapaapotkun jälkeen. Ilveksen pakkeja oli vielä viivalla ja pallo meni juuri ja juuri maaliin. Tunnelma katsomossa oli huikea.

Antti Ojanperä toi kissapedot tasoihin 79 minuutin kohdalla hienolla laukauksella ylänurkkaan. Maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta. Ilves oli jo jonkin aikaa pystynyt luomaan painetta. Jippo toipui kuitenkin nopeasti. Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Toni Tahvanainen laukoi hienosti oikeaan alakulmaan. Hyvän pystysyötön antoi Petteri Rönkkö. Jippo kesti pitkän lisäajan loppuun saakka eikä enää luopunut johtoasemastaan.

Jippo onnistui luomaan yllättävän paljon maalintekopaikkoja. Osaltaan urakkaa helpotti kuumana käynyt Ilveksen kapteeni Toni Kallio, joka hölmöili itselleen ulosajon toisella jaksolla.

Jipolle kotivoitto oli ensimmäinen sitten viime elokuun. Tuolloin SJK kaatui maalein 2-0. Sarjatilanteen kannalta eilinen voitto on erittäin tärkeä. Vielä on siimaa. Putoamistaistelu elää.