sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Jippo päätti heinäkuun voittoon

 




Jippo jatkoi loistavia otteitaan voittamalla TPS:n maalein 2-0. Ottelu eteni pitkään maalittomana. Jippo iski lopussa ratkaisun. Ottelu alkoi hieman tarkkaillen ja rauhallisesti. Sitten molemmat joukkueet saivat omat paikkansa. Oskar Pihlaja laukoi ja maalivahti torjui. TPS oli lähellä mennä johtoon mutta puolustaja taisi blokata läheltä tulleen laukauksen. Vierailla oli vapari hyvästä paikasta mutta se jäi muuriin ja heillä oli myös pari pahaa kulmuria. Ihan jakson lopussa Jipolla oli vielä hyvä paikka.

Toisen jakson alkupuoli oli Jipolta ehkä vähän heikompi ja TPS kontrolloi enemmän peliä. Jipon virheen seurauksena TPS:n pelaaja pääsi avoimeen paikkaan mutta Pyry Piirainen torjui. Lopussa Jippo tuli vahvasti. Pihlajan pusku meni vain niukasti ohi. Nuutti Tykkyläisen veto pienestä kulmasta meni myös vähän ohi. Muutama minuutti ennen täyttä aikaa Jyri Kiuru laukoi jostain rankkarialueen rajan läheltä alanurkkaan. Monien mielestä maali meni paikoilleen jähmettyneen maalivahdin piikkiin. Veto ei ollut kova. Ehkä maalivahti ei nähnyt kun laukaus lähti. Lisäajalla Yoshi teki ratkaisevan maalin pienestä kulmasta tyhjiin. Maalivahti tuli rankkarialueen rajan ulkopuolelle palloa vastaan mutta menetti pallon Yoshille.

Tiesin että TPS on kova vastustaja. Se on hyvin organisoitu joukkue. Tämä oli sellainen ottelu jossa se joukkue joka tekee avausmaalin on lähellä voittoa. Molemmilla oli paikkoja. Sarjan kärki on tasainen. Kaikki on mahdollista. Jippo on pelannut hienon kauden. Kolmannen kierroksen sarjaohjelma valmistuu myöhemmin. Sarjan viimeinen ottelu tulee ilmeisesti olemaan KTP - Jippo.

Ennen ykkösliigan kamppailua pelattiin Jarmo Korhosen testimonial jossa Jamo all stars kohtasi Jippo alumnit. Kentällä nähtiin monta entistä Jipon pelaajaa. Jamo all stars voitti 2-0. Maalintekijät olivat Toni Tahvanainen ja Topi Sormunen. Jälkimmäisen maali oli upea kaukolaukaus. Jarmo Korhonen teki hienon uran valmentajana. Hän valmensi Jippoa monta vuotta. Hänen aikanaan Jippo nousi Ykköseen ja myös säilyi siellä.

Kiitos Jippo!



torstai 18. heinäkuuta 2024

Oho, mä lupasin lähtee

 





Jippo voitti keskiviikkona KäPa:n vieraissa maalein 1-4. Jippo aloitti ottelun vahvasti ja meni johtoon Oskar Pihlajan hyvällä laukauksella. Jipolla oli muutama tilaisuus lisätä johtoaan. Nuutti Tykkyläisen veto meni vain niukasti oikealta ohi. Ensimmäisen jakson aikana tuli melko voimakas sadekuuro. Se saattoi vähän vaikeuttaa pelaamista. KäPa tasoitti kun vasemmalta laidalta tuli vapaapotku ja siitä keskitys maalille ja puskumaali. Ensimmäisen jakson loppupuoli meni tasaisesti KäPa:n puolustaessa tiivisti. Tauolle tasalukemissa ja jännitettävää oli vielä.

Jippo tuli toiselle jaksolle vahvasti ja hyvällä liikkeellä. Pihlaja teki toisen maalinsa hienolla laukauksella joka meni yläriman kautta sisään. Jippo vyörytti hyökkäyksiä ja paikkoja oli useita. Reilun tunnin pelin jälkeen Lassi Forrs viimeisteli kulmatilanteessa ja ottelu oli melkein ratkennut. Jipon hyökätessä KäPa sai joitakin hyviä vastaiskuja aikaan joista olisi voinut tulla maali. Jipon puolustus tai maalivahti ehtivät kuitenkin muutaman kerran viime hetkellä pelastamaan tilanteen. Tico Smith pääsi vielä läpiajoon ja laittoi pallon varmasti maaliin. Jippo oli selvästi parempi joukkue.

Jipon faneja oli runsaasti paikalla ja katsomossa hyvä meininki. Myös rumpalimme Alex oli paikalla. En ole ikinä ollut mikään laulaja mutta olen laulanut tai huutanut tässä ryhmässä yli kymmenen vuotta. Tällä kertaa jäin yöksi Helsinkiin.

Kiitos Jippo!

torstai 11. heinäkuuta 2024

Jippo nousi voittoon rokkipelissä


 

Jippo voitti JäPS n huikeiden vaiheiden jälkeen 3-2. Vieraat johtivat tauolla 0-2 ja tilanne näytti vaikealta. Jipolla oli alussa paikat mennä johtoon mutta niissä ei onnistuttu. JäPS teki kaksi nopeaa maalia. Ensimmäinen oli hyvä kuvio ja toinen oli tuli läpisyötön jälkeen tilanteessa jossa Jipon puolustus aukesi helpon näköisesti. Molemmat maalit viimeisteli Kaijasilta joka on hyvä pelaaja. Toisella jaksolla Jippo aloitti hurjan painostuksen. Maalia ei kuitenkaan saatu ihan heti ja näytti että ei mene mistään. Lopulta Jippo ensin kavensi ja sitten tasoitti. Oskar Pihlaja taisi tehdä kaksi maalia joista ainakin ensimmäisen lähietäisyydeltä. Maalit olivat sikäli tunteikkaita että niistä ei jäänyt kovin selkeää kuvaa mieleen kun jo siirryttiin juhlimaan maalia. Jipon tasoituksen jälkeen peli hieman rauhoittui ja oli rikkonaista. Peli näytti päättyvän tasan ja olisin ollut siihen ihan tyytyväinen. Lopussa Nuutti Tykkyläinen laukoi loistavalla laukauksella Jipon johtoon. Maalia juhlittiin riehakkaasti. Sen jälkeen oli vielä pelattava lisäaika. JäPS sai ihan loppuun kulmurin joka selvitettiin. Jippo voitti tämän erikoisen ottelun hienon toisen jakson ansiosta. Tämän parempaa rokkiviikon peliä ei voisi olla. Kiitos Jippo!