maanantai 29. huhtikuuta 2024

Jippo voittoon Ykkösliigan kärkiottelussa

Jippo jatkoi loistavia otteitaan voittamalla Jaron 2-0. Ottelun alku oli hieman varovaista ja tunnustelevaa peliä. Tempo ei noussut korkealle. Maalintekopaikat olivat melko vähissä. Jaro sai kulmapotkun jälkeen vaarallisen hässäkän Jipon maalille. Jakso eteni tasaisissa merkeissä ja peli oli rikkonaista. Jippo sai vapaapotkun hyvästä paikasta kun Jaron puolustus syyllistyi käsivirheeseen tilanteessa jossa Jipon pelaaja oli karkaamassa. Nuutti Tykkyläinen laukoi vaparin hienosti maaliin. Tämä vapaapotku muodostui ottelun ratkaisuksi. Jipolla oli heti sen jälkeen lähellä toinenkin maali mutta maalivahti torjui. Jaron muutamat paikat tulivat lähinnä erikoistilanteista. Toisella jaksolla pelin tempo nousi jonkin verran. Jaro pystyi luomaan painetta mutta Jippo sai puolustettua maalinsa edustan. Yksi ottelun ratkaisevista hetkistä oli Eremenkon vapari noin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Se meni Jipon muurin kautta ylärimaan. Jaro oli tässä ottelussa liikaa Eremenkon varassa ja yritti pelata perusvarmaa vieraspeliä. Se ei tällä kertaa riittänyt. Lisäajan alussa Tico Smith pääsi vasemmalla laidalla läpi ja syötti keskelle jossa pallon otti haltuun Yoshi ja tykitti sen maaliin. Taisi mennä sisään kehikon kautta. Tässä vaiheessa voitto alkoi näyttää selvältä. Jaro ei vielä luovuttanut mutta Jippo puolusti lopun kovalla taistelutahdolla. Tämä oli ennakolta vaikea peli josta en tasapeliä enempää odottanut. Jippo yllätti kaikki voitollaan. Tästä on hyvä jatkaa kautta. Kiitos Jippo!