maanantai 25. maaliskuuta 2019

Päivä kerrallaan

Jippo voitti SC Riverballin selkeän hallinnan jälkeen maalein 2-0. Jipon Aleksi Nissisellä oli ensimmäinen paikka noin viiden minuutin kohdalla, mutta siitä ei vielä tullut maalia. Jippo siirtyi johtoon, kun noin kymmenen minuuttia oli pelattu. Nissinen keskitti maalin eteen, ja pallo kimposi maaliin Riverballin oman pelaajan kautta. Jere Kähkönen palasi kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. Hänellä oli yksi maalintekopaikka, mutta laukaus painui yli maalin. Kähkönen meni tauolla vaihtoon. Yhdessä tilanteessa Jirko Sorsa oli kaukana maaliltaan, mutta hän ehti juuri palloon ja sai sen siivottua rajoilta yli.

Noin tunnin kohdalla Jippo meni Matias Kellokummun puskumaalilla 2-0 johtoon. Hieman myöhemmin Sorsa ja Jipon puolustus sekoilivat, ja Riverballin pelaaja pääsi laukomaan kaukaa Jipon maalin ammottaessa tyhjänä. Veto meni kuitenkin ohi. Se oli Riverballin ainoa maalintekopaikka ottelussa. Jos tilanne olisi vielä ollut 1-0, ja tuosta olisi tullut tasoitus, niin ottelussa olisi nähty vielä varsin mielenkiintoinen loppu. Jipon hallinta voimistui entisestään ottelun jälkipuolella. Riverballin pelaajat alkoivat hieman väsyä puolustustaisteluun. Antti Jäntti esitti yhden hienon torjunnan. Jäntin puolesta olen ihan tyytyväinen siihen, että Jippo ei takonut taululle murskalukemia. Paikkoihinsa nähden Jipolta jäi yksi tai kaksi maalia tekemättä.

Jippo on käsittääkseni hävinnyt Riverballille vain yhden kerran. Tämä tapahtui kolmosessa pari vuotta sitten. Yksi tappio, yksi tasapeli ja muut pelit Jippo on voittanut. Näin se muistaakseni on mennyt. Keskinäisiä kohtaamisia ei ole mitenkään älyttömän paljon. Harjoituspeliäkään ei ole joka vuosi pelattu.

Kuulutuksen puuttuminen oli pieni miinus, mutta se on toisaalta ihan ymmärrettävää. Harjoituspeleissä ei ole tainnut olla kuulutuksia aiempinakaan vuosina. Yleisöä oli varsin vähän. Sunnuntai klo 19 ei ole paras ajankohta. Lauantaina iltapäivällä olisi varmasti ollut enemmän yleisöä. Pelin ajankohta riippuu tietysti siitä, milloin saadaan hallivuoro. Jipon talvikauden suuri pelien määrä on vähän hämmentävää, mutta pelaaminen on varmaan hauskempaa kuin pelkkä treenaaminen.