maanantai 10. kesäkuuta 2013

Mennään minne vaan

Jippo otti Kajaanissa kauden ensimmäisen voittonsa. Se oli myös ensimmäinen vierasvoitto pitkästä aikaa. Jippo voitti AC Kajaanin 0-1 (0-0). Kajaanin tekonurmikenttä sijaitsee aikamoisessa liikenteen solmukohdassa. Toisessa päädyssä menee tie, josta pääsee esim. Joensuun suuntaan. Pääkatsomon takana on rautatie, jossa kulki juna ottelun aikana. Sää vaihteli auringonpaisteesta pieneen sateeseen.

Ensimmäinen jakso meni lievästi kotijoukkueen hallinnan merkeissä. Kulmapotkuja heillä oli muistaakseni neljä, kun taas Jipolla ei yhtään. Mitään suurempaa hätää Jipolla ei kuitenkaan ollut. Paketti pysyi hyvin kasassa. Puolustusvoittoinen taktiikka toimi. Jipon omat hyökkäykset päättyivät monta kertaa niukkaan paitsioon.

Toisen jakson alkupuoli oli Jipolta hyvää peliä. Noin 50 minuutin kohdalla Tarmo Koivuranta antoi kulmapotkun ja maalinedustan hässäkästä Valtteri Nykänen pommitti pallon maaliin. Maalintekijäksi kuulutettiin Johannes Mononen ja tämän tiedon varassa olin seuraavaan päivään saakka. Oli hienoa nähdä Jipon tekemä maali pitkästä aikaa. Kauden avausmaalia Helsingissä en ollut näkemässä. Maalinteon ongelmaa on ollut. Toisaalta pitää muistaa, että jalkapallo nyt on vaan sellaista, että maaleja tulee paljon harvemmin kuin monessa muussa lajissa. :)

Pelin loppupuolella AC Kajaani painosti jonkin verran. Se on luonnollista, koska heidän oli pakko hakea maalia. Muutama erikoistilanne oli vaarallisen oloinen. Maalivahti Lassi Hurskainen ja kenttäpelaajat kestivät loppuun saakka. Jippo pääsi muutaman kerran iskemään hyvin vastaan. Immo Eronen oli irti ja eteni vapaaseen paikkaan, mutta laukaus meni niukasti vasemman alakulman ohi.

Voitto tuli tärkeään paikkaan. Kiitos joukkueelle taistelusta.