maanantai 19. elokuuta 2024

Jippo taisteli tasaisesti vajaallakin

 



Jippo - PK-35 päättyi 0-1. Heti alussa Oskar Pihlaja oli pääsemässä läpi mutta PK:n puolustaja pysäytti hänet. Tilanteessa oli kontakti ja siitä olisi voinut tulla Jipolle vapari hyvästä paikasta. Peli sai kuitenkin jatkua. Seuraavassa tilanteessa Victor rikkoi PK:n hyökkääjää ja sai keltaisen kortin. Tuli vapaapotku ja pallo kävi Jipon maalin tolpassa. Tämä oli yksi harvoista PK:n tilanteista tässä ottelussa. Jipolla oli hyvä hyökkäys vasemmalta laidalta mutta hyökkääjä oli laukaistessaan huonossa tasapainossa ja veto epäonnistui. Noin puolen tunnin kohdalla Victor sai kevyen keltaisen kortin joka oli hänelle toinen ja hän joutui pois kentältä. Tilanteessa kaksi pelaaja hyppäsi palloa kohti ja he törmäsivät toisiinsa. Jippo pelasi ottelun loppuun vajaalla. Se ei kuitenkaan näkynyt pelissä kovin paljon. Jippo pystyi pelaamaan tasaisesti myös vajaalla.

Toisella jaksolla Jipolla oli loistava paikka mennä johtoon kulmapotkutilanteessa. Puolustaja pelasti puskun maaliviivalta. Tilanne jatkui ja Jippo pääsi laukomaan kaksi kertaa. Ensimmäinen torjuttiin ja toinen kauempaa lähtenyt laukaus meni niukasti ylänurkasta ohi. Jos Jippo olisi mennyt johtoon niin tuskin olisi mitenkään hävinnyt tätä ottelua. Viimeisillä minuuteilla PK sai pientä painetta aikaan. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla tuli kulmuri josta keskitys ja puskumaali. Sen jälkeen oli muutaman minuutin lisäaika jolla Jippo ei saanut enää paikkaa aikaan. Tuloksena siis tappio.

Jippo pelasi hyvin. Vajaallakin se pystyi tasaiseen taisteluun. Vain maali puuttui. Lähellä se kyllä oli. Ei käy nyt oikein tuurikaan. Tämä oli vähän epäoikeudenmukainen tulos. Jippo olisi ansainnut ainakin pisteen. Tasainen ottelu jossa molemmilla oli muutama paikka. PK oli jälleen vaikea vastustaja. Otetaan tähän vielä kolme pointtia: 1) Victorin helposti tullut ulosajo 2) Jipon kulmuri josta ei tullut maalia 3) PK:n kulmuri lopussa josta tuli maali.

Kausi kääntyy loppua kohti. Yritetään vielä voittaa muutama peli. Tsempataan ja annetaan kaikkemme juuri niin kuin tässäkin ottelussa. Kiitos Jippo!

sunnuntai 11. elokuuta 2024

Tätä et usko vaikka sen kerron

 




Jippo koki kauden ensimmäisen kotitappion kun MP vei pisteet maalein 2-4. Tämä oli Jipon kauden heikoin esitys. MP meni johtoon heti alussa kun hyökkääjä karkasi läpiajoon. Jippo toipui tästä melko hyvin ja sai painostusta aikaan. Yksi laukaus osui ylärimaan. Oskar Pihlaja tasoitti pelin kulmapotkutilanteesta viimeistelemällä hässäkän keskeltä. Sitten tapahtui jotakin mitä ei olisi pitänyt. MP meni uudestaan johtoon. Jippo ei saanut tilannetta purettua omalla puolustusalueella ja MP:n pelaaja tykitti pallon verkkoon. Tämä oli sellainen käännekohta jonka jälkeen Jipon pelaaminen meni enemmän lukkoon. Toisen jakson alussa MP:n hyökkääjä harhautti Jipon puolustajan ja laukoi yläriman kautta maaliin. MP teki vielä neljännenkin maalin joka ohjattiin sisään ihan läheltä keskityksen jälkeen. Jipollakin oli paikkoja toisella jaksolla. Pallo ei vain oikein pomppinut meille. Muutama minuutti ennen loppua Tico Smith kaadettiin rankkarialueella ja Smith itse laukoi rankkarin. Valitettavasti veto meni niukasti vasemman alanurkan ohi. Smith paikkasi erheensä hetkeä myöhemmin kun hän teki akrobaattisella liikkeellä maalin lähietäisyydeltä. Lopussa Jippo olisi voinut vielä tulla maalin päähän mutta tasoitukseen aika ei olisi millään riittänyt.

MP pelasi hyvän ottelun ja ansaitsi voittaa. Se puolusti hyvin joukkueena ja lähti nopeasti hyökkäämään kun siihen tuli mahdollisuus. MP:n suoraviivainen pelityyli on vaikea Jipolle. Kun vastustajan hyökkääjä tekee kolme maalia niin paha on ottaa pisteitä. MP on ainoa joukkue jota Jippo ei voittanut tässä sarjassa. Se on tietysti vähän erikoista. Aiemmassa maalittomana päättyneessä kotiottelussa Jippo oli lähellä voittoa. Muistaakseni Jippo voitti MP:n kevättalvella vieraissa Ykkösliigacupin ottelussa.

Tämä oli Jipon kannalta väärä ottelu väärään aikaan. Sade vaikeutti pelaamista. Jippo oli harjoitellut viikolla ihan erilaisissa olosuhteissa. Sää voi vaikuttaa myös fiilikseen. Jippo olisi ehkä pelannut paremmin paremmissa oloissa. Olisiko se riittänyt pisteisiin, sitä en voi tietää. Väitän että kuumalla säällä vähämaalisen tasapelin todennäköisyys olisi ollut suurempi.

Jalkapalloilussa tai elämässä on turha selitellä mitään. Tulos oli nyt tämä. Tässä sarjassa ei ole helppoja pelejä. Sarjataulukon perusteella ei voi ennakolta päätellä että miten peli tulee päättymään. Joskus se tappio vaan tulee. Kukaan ei ole aina parhaimmillaan. On yllättävää että ensimmäinen kotitappio tuli vasta elokuussa ja on yllättävää että se tuli juuri MP:tä vastaan. Jippo taistelee edelleen kärkipään sijoituksista.

Kiitos Jippo!