maanantai 8. heinäkuuta 2019

Jippo lähellä voittoa Viikinkejä vastaan


Jippo ja Viikingit päätyivät 1-1 tasapeliin Joensuussa. Miko Mäkirinne viimeisteli Jipon maalin rangaistuspotkusta ottelun alussa. Mäkirinteen sijoitus vasempaan nurkkaan hipaisi tolppaa mennessään sisään. Viikinkien tasoitus oli hyvä laukaus jostain rankkarialueen rajoilta. Sijoitus meni aivan oikeaan alanurkkaan ottaen matkalla pienen pompun maasta. Mehtimäen nolla meni siinä, ja joskushan sen oli mentävä. Jipolla oli muutama hyvä mahdollisuus siirtyä uudestaan johtoon. Yksi maali hylättiin paitsiona, ja toinenkin hyvä tilanne heti sen jälkeen oli ilmeisesti niukka paitsio. Ennen taukoa Jippo laukoi vielä läheltä yli.

Toisella jaksolla Viikingit hallitsi jonkin aikaa ja vei peliä keskialueella. Hyviä maalintekopaikkoja se loi vain pari. Jirko Sorsa torjui yhden vedon lähietäisyydeltä. Yhden kerran pallo oli Jipon tyhjän maalin edustalla, josta Aapi Helvelahti siivosi sen pois. Lopussa Jippo löysi taas uutta voimaa. Jipolla oli paikat ratkaista tämä ottelu. Vastustajan maalivahti Jammeh oli hyvä. Viimeisen tilaisuutensa Jippo sai kulmapotkusta, mutta pusku meni yli maalin.

Jipon voitto tai tasapeli olivat mielestäni oikeat vaihtoehdot tästä ottelusta tapahtumien perusteella. Se olisi jo ollut epäonnekasta, jos Jippo olisi hävinnyt. Tasapeli on ihan ok tulos. Siihen nähden että Antti Åke ja Toni Tahvanainen olivat poissa, se on hyvä tulos. Jipon esitys oli suunnilleen sellainen, kun sen pitää ollakin. Pelitilannemaali jäi tekemättä, mutta lähellähän se oli.

Jippo pelasi kevätkierroksen ilman tappiota. Se on hieman yllättävää. Vastaava ei välttämättä toistu muutamaan vuoteen. Yksi tai kaksi voittoa jäi puuttumaan. Saattoi jäädä puuttumaan yksi tappiokin. VJS, Kiffen, JäPS ja NJS ovat sellaisia pelejä, joista lisävoitto olisi voinut tulla. Järvenpäässä olisi kuulemma voitu hävitäkin. Viikingit oli myös voitettavissa. Kuusi voittoa, neljä tasapeliä ja yksi tappio olisi ehkä ollut paras mahdollinen saldo tässä vaiheessa. Mutta kuka sitä tappiota kaipaa. Kevätkierros meni hyvin, vaikka alussa tiettyjä vaikeuksia olikin.

Kaveri sanoi että Viikingit näytti ihan jalkapallojoukkueelta. Tästä olen samaa mieltä. Tämä oli ihan hyvä kakkosen peli. Nämä joukkueet saattavat olla syksyllä neljän parhaan joukossa.

Faniryhmästä oli vain rippeet jäljellä. Yllätyin siitä miten vähän meitä oli. Kesällä on tietysti muitakin menoja. Seuraavassa pelissä varmasti eri meininki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti