perjantai 12. heinäkuuta 2019

Jippo voittoon rokkipelissä

Jippo voitti Kiffenin selvästi maalein 3-0. Ottelun alku oli näennäisesti melko tasainen ja ajatus tyypillisen vähämaalisesta ottelusta kävi mielessä. Nämä ajatukset hälvenivät kuitenkin nopeasti, kun Jippo hallitsi ja teki pari maalia. En nähnyt ensimmäistä maalia kunnolla, joten en tiennyt kuka maalin teki. Näin kyllä että Jipolla oli pallo maalin lähellä, ja sitten tuli laukaus tai syöttö. Aapi Helvelahti viimeisteli maalin. Toisen maalin laukoi Miko Mäkirinne alanurkkaan. Kiffenillä oli jokunen kulmapotku ja vapari. Kiffenin maali olisi voinut tulla nimenomaan kulmapotkusta tai sen jälkeisestä pyörityksestä.

Tauolla tilanne oli 2-0 ja peli oli melkein ratkennut. Peli ei tietenkään ollut täysin selvä. Yksi maali vieraille, ja sitten olisi mennyt jännäksi. Todellisia paikkoja heillä ei kuitenkaan ollut, vaikka pari kertaa he saivat pidettyä palloa Jipon alueella. Pitkään näytti siltä, että viimeinen niitti otteluun jäisi Jipolta antamatta. Timo Tahvanaisen vapaapotku osui tolppaan. Lopussa Henrik Hellsten karvasi ja taisteli pallon maalin, kun Kiffenin maalivahti ja puolustus epäonnistuivat pelin avaamisessa.

Tuomari olisi voinut näyttää keltaista korttia jo ensimmäisellä jaksolla, kun Kiffen joutui rikkomaan. Toisella jakson lopulla molemmat joukkueet saivat muutaman varoituksen. Miika Vainikainen sai vielä tällin jalkaansa juuri ennen loppua.

Peli meni Jipolta niin kuin pitikin. Tämä peli "piti voittaa" ja tasapeli olisi ollut melko suuri pettymys. Pelaajat ovat ehdottomasti ansainneet vähän lomaa.

Sää oli armollinen ja vettä ei tullut tummista pilvistä huolimatta kuin muutama pisara ennen ottelun alkua. Ei ollut edes törkeän kylmää. Viileätä vain. Aurinko alkoi paistaa.

Jotkut faniryhmään kuuluvat henkilöt menivät entiselle paikalle kuuluttamon viereen. Päädyssä riitti silti ääntä ja meininki oli hyvä. Porukkaa olisi voinut olla vielä vähän enemmänkin. En pidä faniryhmän hajaantumista hyvänä asiana. Ehkä voisimme kaikki mennä ensi pelissä entiseen paikkaan. Päätykatsomosta on hieman vaikeata nähdä toiseen päätyyn. Seuraava kotipeli on neljän viikon päästä. Tulkaa kaikki taas mukaan, jos vaan mahdollista ja ellei valioliigan alku vie mielenkiintoa.