keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Päivitystä FC Hertan tilanteeseen

Kauden avaus naisten Ykkösessä pelattiin Rantakylän liikuntahallissa huhtikuun puolivälissä. FC Hertta voitti GBK:n lukemin 4-1. Se oli kohtalaisen hyvä peli Hertalta. Tauolla Hertan johto oli 2-0. Toisella jaksolla GBK nosti ryhmitystään ja se painosti jonkin verran. Kavennusmaalinkin he saivat aikaiseksi. Hertta rankaisi kuitenkin vastaiskusta. Neljäs maali tuli lisäajalla.

Mehtimäen ensimmäisessä pelissä vastassa oli HauPa, joka vei pisteet lukemin 1-4. Henni Rinkinen ei pelannut tässä ottelussa. Ensimmäisellä jaksolla Hertta pelasi melko kovaan vastatuuleen, ja se saattoi vaikuttaa jonkin verran peliin. Vieraat menivät 0-2 johtoon, mikä ei täysin vastannut pelitapahtumia. Aino Kaltiainen laukoi vapaapotkusta tolppaan. Toisella jaksolla Hertalla oli aineksia kunnolliseen kiriin, mutta yhtä maalia enempää ei saatu tehtyä. HauPa ansaitsi voittonsa ja se vaikutti onnistuvan hyvin pelisuunnitelmassaan. Kuitenkin Hertalla olisi ollut mahdollisuudet tasapeliin paremmalla viimeistelyllä ja huolellisemmalla puolustuspelillä. Ainakin yksi vastustajan maali oli vältettävissä.

Alavireinen meininki jatkui seuraavassa pelissä, jossa PKKU voitti tylysti 0-5. Ensimmäinen jakso oli jälleen melko tasainen, mutta silti vieraat johtivat sen jälkeen 0-2. Toinen maali tuli kulmapotkusta aivan jakson lopulla. Hertan paras tilanne päättyi ohilaukaukseen hyvästä keskityksestä. Toisesta jaksosta en muista kovin paljon. PKKU teki muutaman maalin. Sen erikoistilanteet olivat vaarallisia. Viides maali lopussa oli minulle liikaa. Olin vähän poissa tolaltani tämän pelin jälkeen.

Heinäkuun alussa FC Hertta voitti kotona FC Sport-j:n peräti maalein 6-0. Tauolla tilanne oli jo 3-0. Alku oli melko tasainen. Minja Sistonen vei Hertan johtoon vastaiskumaalilla. Toinen maali syntyi erikoisella tavalla. Avustava erotuomari liputti paitsiota, mutta päätuomari antoi pelin jatkua. Maalivahti kaatoi hyökkääjän, ja tästä tuomittiin rangaistuspotku. Siitä syntyi 2-0. Tauolla kuulin puhuttavan, että päätuomarin tulkinnan mukaan pallo osui matkalla Sportin pelaajaan, joten tilanne ei ollut paitsio. Sportin pelaajien päät painuivat hieman tämän tilanteen jälkeen, ja Hertta hallitsi peliä jonkin aikaa. Sport yritti vielä toisen jakson alussa, mutta maalia he eivät saaneet. Satu Pitkänen torjui hyvin Hertan maalilla. Loppupuolella Hertta kaunisteli vielä lukemia, ja sai toisenkin rankkarin, jonka maalivahti torjui. Tämä oli tärkeä voitto.

Kevätkierroksella Hertta voitti kolme ja hävisi kahdeksan peliä. Vähän paremmin olisi voinut mennä. Loukkaantumisia on ollut jonkin verran. Viime aikoina suunta on ollut parempaan. Syyskierros alkoi voitolla ja tasapelillä: GBK - FC Hertta 1-2 ja FC Hertta - RoPS 2-2.

FC Hertalle on odotettavissa vaihteleva loppukausi. Voittoja ja tappioita tulee. Pitää vaan jaksaa painaa.