maanantai 11. kesäkuuta 2018

Jippo palasi voittojen tielle

Jippo voitti FC Vaajakosken maalein 2-1. Jipon maalintekijät olivat Sauli Kettunen ja Timo Tahvanainen. Ottelu oli jälleen tasainen, ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Jipon alku oli vähän nihkeä. Vaajakoski vei monia kaksinkamppailuita. Ensimmäisen jakson loppupuolella Jipon peli parani. Hyvä vire säilyi enimmäkseen koko toisen jakson ajan. 2-0 maalin jälkeen Jipon voitto ei ollut suuresti uhattuna, vaikka vastustaja painosti jonkin verran.

Ottelu sai hieman erikoisen loppukaneetin. Lisäaikaa oli pelattu monta minuuttia, kun Vaajakosken laukaus painui tolpan kautta maaliin. Jotkut katsojat olivat epätietoisia siitä, oliko peli vihelletty jo poikki, mutta eihän se sitä ollut. Vasta maalin jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi. Palloa ei enää viety keskiympyrään. Toivon että tuomari olisi päättänyt pelin jo muutaman kymmenen sekuntia aiemmin. Ei ole kovin mukavaa, kun peli päättyy vastustajan tekemään maaliin. Toisaalta eihän sillä ole mitään väliä, päättyykö peli 2-0 vai 2-1. Kolme pistettä tulee joka tapauksessa. Nollapeli olisi ollut tavallaan bonusta. Maalivahdille ja muillekin olisin sen suonut.

Voitto oli Jipolle tärkeä. Voitottomia pelejä oli jo neljä peräkkäin. Tästä on nyt hyvä jatkaa. Luotan että Jippo on loppukauden aikana kova kotonaan, ja voittaa vieraissakin silloin tällöin. Tällä tavalla sijoitus sarjassa tulee olemaan hyvä.

Sanon muutaman sanan naisten Ykkösen ottelusta FC Hertta - TuWe (Turku), joka pelattiin samana päivänä Mehtimäellä. Lopputulos 0-1. Ottelu oli tasainen, kuten luvut kertovat. Toisella jaksolla Hertta oli parempi joukkue. Paikkoja oli, mutta maali jäi tekemättä. Kun 90 minuuttia oli pelattu, TuWe sai vapaapotkun kaukaa ja keskeltä, ja siitä helähti. Lisäaikaa pelattiin sen jälkeen muutama minuutti, mutta kunnollista paikkaa tasoitukseen ei saatu. Jalkapalloilu on joskus karua. Hertan kausi näyttää vaikealta, mutta mahdollisuuksia on vielä varmasti. Tämä oli nyt viimeinen kerta, kun kirjoitin FC Hertasta vähään aikaan, koska blogissa on tarkoitus keskittyä Jippoon. Tsemppiä peleihin!