maanantai 18. kesäkuuta 2018

Back in Mikkeli

Palasin Mikkeliin kahdeksan vuoden jälkeen. Jippo - MiPK päättyi lukemiin 1-1. Jippo haki voittoa, mutta ei sitä saanut. Lopussa meinasi yksikin piste mennä. Tämä olisi voinut päättyä ihan miten tahansa. Tauolla tappiotilanteessa ajattelin, että ihme jos täältä jotakin saadaan. Mutta eihän se mikään ihme ollut. Jippo hallitsi toista jaksoa. Tasoituksen jälkeen Jipolla oli paikkoja johtomaaliin. Viimeisillä minuuteilla iski jonkinlainen paniikki. Johtuiko se siitä, että Sauli Kettunen ei ollut enää kentällä? MiPK:n painostusjakso alkoi siitä, kun se sai hieman helposti vapaapotkun keskikentällä. Pelaaja kaatui ehkä enemmän väsymystään. MiPK sai lopussa muutaman kulman. Jipon tasapelin menetys oli hiuskarvan varassa.

Jippo aloitti ottelun vahvasti ja rynnisti hyökkäyksiin. Kähkosellä ja Tahvanaisella oli paikat ensimmäisellä jaksolla, ja Mäkirinteen edessä olisi ollut tyhjä maali, mutta hän ei aivan ehtinyt keskitykseen. MiPK:n johtomaali syntyi jo kymmenen minuutin kohdalla, kun Jipon keskikenttä aukesi hieman helposti, mikä johti vapaaseen vetopaikkaan rankkarialueen rajan tuntumasta. Pallo meni alanurkkaan. MiPK:lla oli ensimmäisellä jaksolla paikkoja toiseenkin maaliin. Ensimmäisen jakson lasken melko tasaiseksi. Toinen jakso oli Jipon viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta.

Tahvanainen teki Jipon tasoituksen toisen jakson alussa. MiPK:lla oli rajaheitto puolustusalueellaan, ja he menettivät sen jälkeen pallon. Yhtäkkiä Tinke oli maalintekopaikassa rankkarialueella, eikä hän erehtynyt. Ainakin Mäkirinteellä ja Hallikaisella oli sen jälkeen paikat. Oli pari tilannetta, joista Jipon pelaaja vaati rankkaria. Jipolla oli ottelussa kymmenkunta kulmapotkua, kun taas MiPK:lla niitä ei ollut ennen loppuminuutteja juuri lainkaan. Siinä mielessä Jipon voi sanoa hallinneen ottelua, mutta se on vain osatotuus. Jippo pyrki pelaamaan pallollista peliään ja se haki aktiivisesti voittoa. Hieman tehottomaksi se kai sitten jäi. Ei voitto varmaan kaukana ollut. Jos ei tappiokaan. Sellaista se on. Tasainen sarja tämä on.

En alkanut yksinäni huutelemaan mitään. Ottelutapahtuma oli leppoisa ja lämmintä oli. Brasilian lippu katsomossa. MiPK punaisessa paidassa ja Jippo mustassa.