keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Vieraspelaamisen vaikeudesta


Jippo on pelannut tällä kaudella viisi vierasottelua. Niistä on tullut neljä tasapeliä ja yksi tappio. Jippo ei ole kertaakaan ollut johtoasemassa vieraskentällä. Jipon maalimäärä vierasotteluissa on ollut seuraava: yksi, yksi, nolla, yksi, kaksi. Yksi maali riittää voittoon melko harvoin. Järvenpään nolla-nolla tasapeli oli pieni pettymys. Kun Jippo kerrankin piti nollan, niin silloin se jäi myös itse maaleitta. Tuossa ottelussa saattoi olla myös huonoa tuuria, koska maali oli erittäin lähellä.

Sarjaohjelma on yksi asia. Jippo olisi ehkä voittanut PKKU:n, jos alla olisi ollut viikon pelitauko. Alla oli vain kaksi välipäivää kotiottelun jälkeen. Viimeksi Jipolla oli sunnuntaina peli Mikkelissä ja heti keskiviikkona ottelu Helsingissä. Voi kysyä, onko tässä mitään järkeä? Tuomas Korpela sanoi joskus: "Pitäisi olla selkeä koti-vieras pelirytmi, mutta Suomessa se ei tule ikinä onnistumaan."

Pelit eivät oikein tahdo mahtua kalenteriin. 26 peliä on aika paljon Kakkoseen. Se on sama määrä kuin Ykkösessä oli aikoinaan. Kakkoseen olisi ehkä ihanteellinen 12 joukkueen kaksinkertainen sarja. Joka viikko olisi yksi peli. Lohkoja olisi neljä, jolloin matkat olisivat lyhyemmät. En täysin tuomitse nykyistä systeemiä. Taso on kovempi, kun lohkoja on kolme. Maantieteellinen laajuus tekee sarjasta joukkuevalikoimaltaan monipuolisen ja mielenkiintoisen. Hyvää on myös se, että sarja on kaksinkertainen eikä kolminkertainen.

Jipolla on ollut perinteisesti vaikeuksia voittaa vieraissa. Viimeisellä Ykkösen kaudella 2014 se voitti vieraissa pari ottelua. Kakkosessa 2015 voittoja tuli muutama. Kolmosessa 2016 oli vaikeuksia voittaa matkapeleissä, mutta syyskausi meni hyvin. Viime kaudella Jippo taisi voittaa kaikki vierasottelunsa. Vastustajien taso oli toki joskus heikko, ja matkat olivat lyhyitä.

Pidän mahdollisena ja jopa todennäköisenä, että Jippo voittaa tällä kaudella vieraissa ainakin pari peliä. Jos Jipolla olisi ollut paras mahdollinen kokoonpano, niin se olisi jo voittanut jonkun pelin. Sirbi olisi ratkaissut. Kun Jipon tämän kauden sijoitusta miettii, niin pidän sijoja 3 - 6 ihan hyvinä ja mahdollisina. Sarjapaikka on minimitavoite. Ajattelen että sen puolesta ei tarvitse enää viimeisillä kierroksilla jännittää. Katseet kääntyvät kotiotteluihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti