maanantai 21. lokakuuta 2019

Ajatuksia FC Hertan kaudesta


FC Hertan kausi päättyi, joten on aika katsoa miten se meni. Kauden voi jakaa kolmeen jaksoon: 1) Ensimmäinen peli oli ihan hyvä, mutta muuten kevät oli heikko. Joitakin poissaoloja oli. 2) Kesä oli paras. Silloin otettiin tarvittavat voitot sarjassa säilymiseen. 3) Syksy oli huono. Lopulta molemmat maalivahdit loukkaantuivat. Se vaikeutti tietysti aika paljon.

FC Hertan kaudesta voi nostaa esiin yhden pelin, jota en edes nähnyt. Vastassa oli viime vuoden Suomen mestari PK-35 Vantaa, joka ei saanut liigalisenssiä tälle kaudelle. En mennyt tähän peliin, koska ajattelin että nyt ei taida olla mahdollisuuksia. Olin tietysti väärässä. Peli päättyi 1-1, kun PK-35 tasoitti lisäajalla vapaapotkusta. Hertan maalin teki Henni Rinkinen. Tämä oli PK-35:n ensimmäinen pistemenetys tällä kaudella.

Kesän kokoonpano oli aika lähellä Ykkösen kärjen tasoa. Silloin olisi voinut tulla enemmänkin pisteitä. Kuopiosta saatiin lainaan jokunen vahvistus.  Jippo olisi voinut ottaa kymmenkunta pistettä enemmän tällä kaudella, Hertta vähintään viisi. Pientä epäonnea kauteen liittyi. On Hertalla voinut olla jossain pelissä onneakin. En ole kaikkia pelejä tietenkään nähnyt. Näin kuusi peliä, joista tuli kaksi voittoa ja neljä tappiota. Ei hirveän hyvä eikä huono tilasto. Yksi voitto siitä jäi ehkä puuttumaan.

Voi kai sanoa, että loppukaudella ei enää onnistunut paljon mikään. Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan ensimmäinen jakso oli kyllä ihan ok, ja kolme maaliakin siinä tehtiin. Hennin maali oli ehkä hienoin. En vaan muista kuka sen syötti. Toisella jaksolla Ilves oli yllättävän hyvä. FC Hertan pelaajarinki kävi pelottavan kapeaksi. Kun penkillä on vain yksi pelaaja, on se liian vähän.

Vuodesta 2016 FC Herttaa edustanut toppari ja joukkueen kapteeni Jenni Voutilainen (aiemmin Kuosmanen) lähtee. Hänellä on liigakokemusta Kuopiosta. Myös monivuotinen päävalmentaja Elina Utriainen lähtee. Elinan johdolla Hertta nousi Ykköseen ja on nyt pelannut siellä kaksi kautta. Kiitos Jenni ja Elina. Kiitos myös muulle joukkueelle. Tytöt tekivät taas ison työn ja matkustivat paljon.

Ensi kaudesta saattaa tulla vaikea. Se riippuu tietysti omasta ja vastustajien tasosta. FC Hertta taistelee sarjapaikastaan. En usko että sarjataso on seuralle mikään kohtalonkysymys. Ei siitä kannata paineita ottaa. Pääasia että pelataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti