sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Go on and go free


Jippo ja MiPK päätyivät Jipolle tuttuun 0-0 tulokseen. Ottelun alussa ei tapahtunut mitään ihmeempää. Alun jälkeen Jippo dominoi ensimmäistä jaksoa. Muutama hyvä paikka oli ja monta kulmapotkua. Nuutti Tykkyläisen vapaapotku keskeltä meni tolpan kautta ohi. Maalivahti sai ilmeisesti hieman kättä väliin ja seuraksena oli kulmapotku. Toisella jaksolla pelin kuva muuttui tasaisemmaksi. Kumpi tahansa olisi voinut tehdä maalin. Tommi Tainion laukaus varman näköisestä paikasta peitettiin. Lopussa oli vielä draaman aineksia, kun Nelson kirmasi puolittaiseen läpiajoon. Jipon puolustaja sai kuitenkin taklattua pallon pois rankkarialueella. Faniryhmän asiantuntijoiden mukaan tämä tapahtui täysin puhtaasti. Luotetaan tähän. Tuomari antoi pelin jatkua. Pelin taso oli kokonaisuutena keskinkertainen. Molemmat joukkueet pelasivat yritteliäästi ja hakivat voittoa, mutta mitään sen valmiimpaa siitä ei tullut.

0-0 tasapeliin kotona ei voi olla kovin tyytyväinen. Toisaalta ottelu oli Jipon kannalta melko panokseton. Nousun karkaaminen tavoittamattomiin olisi voinut näkyä joukkueen otteissa herpaantumisena, mutta sellaista ei ollut havaittavissa. Peli oli tavallaan loogista jatkumoa tälle kaudelle. Väitän että maalittomuus on osittain tuurista kiinni. Maaleja ei tule, vaikka todennäköisyyden mukaan niitä pitäisi näistä paikoista tulla.

Jussi Leppälahden jatkosopimus on hyvä uutinen. Olisi ollut harmillista, jos tämä olisi jäänyt yhteen kauteen. Jussi on tehnyt valmennustyötä ja elänyt peleissä tunteella mukana. Paljon enempää ei voi vaatia. Valmentaja ei voi mennä kentälle ja tehdä maaleja. Totta kai jotkut tulokset olisivat voineet olla parempia. Taaksepäin pelaamista oli ehkä liikaa. Tämä oli faniryhmän mielipide.

Kokonaisuutena tämä oli hyvä kausi, kun katsotaan tätä runkosarjaa. Sijoitus sarjassa on hyvä. Tappioita ei ole tullut juuri ollenkaan. 0-0 pelejä oli tietysti liikaa. Muutama maali sieltä täältä jäi puuttumaan. MP oli sen verran vakuuttava, että sarjan voittaminen oli erittäin vaikeaa. Jippo olisi voinut olla vielä iskuetäisyydellä neljän-viiden pisteen päässä ennen jatkosarjaa. Se olisi antanut vielä jonkinlaiset yllätysmahdollisuudet.

Tämä saattoi olla minulle viimeinen peli tällä kaudella. Varmaa se ei ole. Riippuu vähän siitä, mitä on tarjolla ja milloin. Kiitän tässä vaiheessa Jippoa kaudesta.

This was the last home game of the basic series. I want to thank Jippo and all the Jippo staff who made this possible. I send greetings to FC Hertta. This was a good and strange season. See you.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti