maanantai 7. toukokuuta 2018

Sydämellisesti FC Hertalle

FC Hertta ansaitsee blogikirjoituksen. Seura täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Hertta nousi viime kauden päätteeksi naisten Ykköseen. Nousu oli minulle yllätys. En osannut odottaa ihan niin hyvää menestystä. Aiemmin historiassaan Hertta nousi vuonna 2012 Kakkoseen, jossa se pelasi viisi kautta.

Lauantaina FC Hertta voitti kotikentällään sarjajohtaja IK Myranin maalein 3-1. Ottelussa nähtiin huikeita vaiheita, kuten Hertan missattu pilkku, upea kaukolaukaus yläriman kautta sisään ja heti ulos, ja kaiken kaikkiaan hienoa taistelua koko joukkueelta. Vierasjoukkue IK Myran (Kruunupyy, Pietarsaaren lähellä) meni alussa johtoon hieman helposti, kun Hertan turha pallonmenetys johti avoimeen maalipaikkaan. Hertalle tuomittiin myöhemmin rangaistuspotku, jonka Kia Voutilainen laukoi vasempaan tolppaan. Pallo kimposi tolpan sisäreunasta viistosti ulos, eikä kukaan ehtinyt suoraan jatkamaan paluupallosta. Joskus käy näin. On niitä paljon huonompiakin rankkareita nähty. Hertta tasoitti pian tuon jälkeen Roosa Puustisen hienolla putoavalla kaukolaukauksella, joka ylitti maalivahdin. Aino Kaltiainen siirsi Hertan 2-1 johtoon. Aivan ensimmäisen jakson lopussa Hertalla oli vielä loistava paikka, jonka puolustajat selvittivät maaliviivalta.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli paikkoja lisämaaleihin. Niitä nähtiin vain yksi. Hertta onnistui heti alussa, kun Kia Voutilainen puski pallon maaliin. Jakson edetessä vierailija panosti luonnollisesti hyökkäyspeliin, ja se avasi Hertalle lukuisia vastaiskun paikkoja. Lopussa Myran osui vielä tolppaan. FC Hertta taisteli hienosti ja se ansaitsi voittonsa. IK Myran on ihan hyvä jengi. Siitä kertovat jo alkukaudesta otetut kolme voittoa. FC Hertan voitto oli yllätys, kun katsoo aiempien kierroksien tuloksia. Sarjasta on varmaankin tulossa varsin tasainen ja monenlaisia yllätyksiä tullaan näkemään.

Tässä vielä Hertan aiempien pelien tulokset ja kommentit niistä:
FC Sport-j (Vaasa)- FC Hertta 1-1. Hertan raportista sain sellaisen kuvan, että Hertta olisi voinut voittaa tämän pelin. Vieraspiste ja ihan ok sarja-avaus.
FC Hertta - HPS (Helsinki) 2-7. Ensimmäisen puolen tunnin perusteella ei voinut päätellä ottelun voittajasta vielä mitään. Sitten HPS teki kaksi maalia. Hertalla oli loistava paikka kaventaa hetki ennen taukoa. Toisella jaksolla tasoero tuli näkyviin. Hertan pelaaminen notkahti ja peli repesi. Viimeisellä kympillä Hertta sai vielä tsemppivaihteen päälle ja teki kaksi maalia. Hertan maalivahtina pelasi loukkaantumisten vuoksi 15-vuotias debytantti. Häntä ei voi syyttää lopputuloksesta. HPS sai liian vapaita paikkoja.
GBK (Kokkola) - FC Hertta 5-3. GBK meni heti alussa 2-0 johtoon. Hertta tuli tasoihin, mutta lopulta hävisi ottelun. Kia Voutilainen teki kolme maalia. Tässä olisi ilmeisesti ollut mahdollisuudet tasapeliin.

Olen käynyt FC Hertan peleissä silloin tällöin. Enemmänkin olisin voinut. Alla on kaksi kuvaa ensimmäisestä Hertan pelistä, jossa olen ollut. Se oli keväällä 2013 ottelu FC Hertta - FC Reipas Lahti. Mainittakoon, että Jari Litmasen äiti pelasi aikoinaan Reippaan naisjoukkueessa.