sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Live in daylightJippo palasi ryminällä Kakkoseen ja voitti sarja-avauksessa LPS:n Helsingistä maalein 4-1. Jippo oli parempi, mutta ei missään nimessä mitenkään murskaavasti. Peli olisi voinut päättyä esimerkiksi 4-2 tai 3-2. Jos LPS olisi tehnyt toisella jaksolla paikoistaan 3-2 kavennuksen, niin peli olisi mennyt jännäksi. Joka tapauksessa Jippo aloitti ottelun erittäin hyvin ja siirtyi nopeasti johtoon. Myös vierailla oli ensimmäisellä jaksolla pari hyvää paikkaa, mutta tauolle mentiin Jipon turvallisen tuntuisessa 3-0 johdossa.

Kun johtaa tauolla 2-0 tai 3-0, niin toinen jakso ei ole välttämättä henkisesti helppo. Mieleen voi hiipiä ajatus siitä, että meidän täytyy hoitaa tämä peli. LPS teki kavennuksen heti toisen jakson alussa, ja Jipon pelaaminen oli hieman väkinäistä. Jipon 4-1 maali tuli aivan lopussa, ja tulos oli sama kuin syksyn viimeisessä pelissä. Sääkin oli samanlainen auringonpaisteinen.

Kokonaisuutena Jipon hyökkäyspelaaminen oli hyvää. Siitä kertoo jo neljä tehtyä maalia. Puolustuspelaamisessa oli pientä turbulenssia. LPS sai turhan monta hyvää paikkaa. Jipon maalivahti oli hyvä. Ottelu oli varsin avointa peliä. Molemmilla oli melko paljon maalintekopaikkoja.

Oli kivaa saada pitkästä aikaa helsinkiläinen joukkue vieraaksi. Heidän näkökulmastaan tänne ei ole tosin kovin mukavaa tulla bussilla. Sellaista jalkapalloilu on tällä tasolla. Siinä joutuu matkustamaan. Jippokin. Miten paljon pitkä matka sitten vaikutti LPS:n avausjakson pelaamiseen? Vaikea sanoa. Saattoihan se jotakin vaikuttaa.

Odotusten mukaisesti Jippo pystyi voittamaan tämän pelin, joten voimme olla tyytyväisiä, vaikka esityksessä on varmasti myös parannettavaa. Jippo on voittanut sarja-avauksensa viimeisen viiden kauden aikana neljä kertaa. Kaikki voitot ovat tulleet Joensuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti