keskiviikko 12. syyskuuta 2012

J.I.P.P.O.

 Tuco tuli, näki ja voitti, ainakin takatukan kokoisen siivun sydämestäni. Otteet ovat mitä ilmeisimmin olleet hyvät myös Lahden riveissä ainakin ilta-sanomat ja yle asiasta uutisoi. Vaikka olisihan se ollut hienoa että Tuco olisi jäänyt Jippoon, en voi olla kuin onnellinen, että mies menestyy "maailmalla", toivottavasti Tuco nähdään vielä Euroopankin kentillä!


Vaikka foormeilla ehdittiinkin jo povata uhoa ja tuhoa Jipon syöksyessä divarista toiseen jos polviasento Veikkausliigaan jatkuu, itse en näe kohtaloa aivan näin synkkänä. Jiposta on ponnistanut ylemmälle sarjatasolle jo useampi pelaaja ja yksi tattiyrittäjän poika aina maailmalle saakka. Se kertoo siitä, että jotain Jipossa tehdään oikein. Budjetti on ehdottomasti ja kiistattamattomasti Ykkösen pienin ja tulee siinä painoluokassa kilpailemaan vielä jonkin aikaa näillä katsojaluvuilla ja paikallisella kiinnostuksella jalkapalloa kohtaan. Kun rahaa ei ole paljoa antaa on pystyttävä tarjoamaan jotain muuta.Joensuu on yliopistokaupunki, eli opiskelemaan pääsee myös töitä ja asuntoja "on tarjolla". Mutta mikäli halutaan puhua suoraan jalkapalloilijan sydämeen, niin näillä ei vielä oman kokemukseni perusteella pitkälle päästä. Kyllähän sitä paskahommia tekee jos palkkaa saa, mutta kun haluaa ajatella pidemmällä tähtäimellä pitää nähdä myös kehitysmahdollisuuksia uralle ja Jippo on pystynyt toistuvasti osoittamaan, että osaamista löytyy: meillä pelaajat kehittyvät ja se on sitten itsestä kiinni miten pitkällä taidot riittävät.

Toki rahaakin saisi enemmän olla. Ei ole kauaa kun Suomessa vallitsi konsensus siitä, että jos sydämellä tehdään niin rahan perässä ei juosta. Oli sitten kyse rockista tai jalkapallosta. Eikä siinä väärää ole, kyllä selkärankaa saakin olla, vaikka en niin välitäkään nationalis-puritanistisesta hengestä. Tilanne lienee siinä määrin muuttunut, että ehdottomuus rahan suhteen on lieventynyt. Itselleni suuri kysymys oli blogin mainonta, mutta sponsorointi lienee osa urheilua? Maailmalla ainakin osataan kuten Pokerlistingsin sivuilta lainattu infografiikka osoittaa.

Suomen kyntäessä  nokka syvällä kyntövaossa tulee ajateltua, ettei olisi lainkaan huonoa jos Suomi saisi mainetta hyvänä paikkana kehittyä ja ponnistaa Eurooppaan. Jos meillä ei pelaajia saada Euroopan kentille kehittymään niin tuodaan sitten Eurooppa, Afrikka ja koko Etelä-Amerikka tänne! Ehkei nyt aivan kokonaan, muttei se nyt huono olisi, jos Suomeen saataisiin maailman luokan jalkapalloakatemia, sehän voitaisiin vaikka perustaa Itä-Suomeen: Joensuu's International Player Practice Opisto?

1 kommentti:

  1. Kiitokset tosi piristävästä kirjoituksesta, jossa oli paljon ajatusta ja mielenkiintoisia pointteja. Tuota Tuco kohtaa olen kaipaillut tänne jo monta viikkoa, sillä niin suuri merkitys Tucolla on ollut tämän vuoden maalintekijänä Jipolle! Kiitäen piristävästä tekstistä.

    VastaaPoista