sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Tehtävä melkein suoritettu

Jippo otti tärkeän pisteen liiganousija Rovaniemen Palloseuralta lukemin 1-1. Jipon sarjapaikka Ykkösessä on melkein varmistunut. Takana olevat HIFK ja Hämeenlinna voivat nousta tasapisteisiin, mutta niiden maaliero on selvästi huonompi. Sarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta.
Hetki ennen Immo Erosen viimeistelyä

Kertaan lyhyesti tärkeimpiä ottelutapahtumia. Jippo tuli peliin hyvällä sykkeellä. Alku oli silti melkein huonoin mahdollinen, kun vierasjoukkueen Eetu Muinonen laukoi rankkarialueen rajalta vasempaan alakulmaan jo pelin viidennellä minuutilla. Jippo ei takaiskusta häkeltynyt, vaan jatkoi normaalisti. Jipon tasoituksen laukoi Immo Eronen 38. minuutilla. Tilanteessa oli keskitys rangaistusalueelle ja pallo tuli Eroselle Toni Tahvanaisen ja Samu Suoraniemen esityöstä. Toisen jakson alussa Suoraniemellä oli vapaa paikka, mutta maalivahti Mikko Vilmunen sai juuri ja juuri torjuttua vedon kulmaksi. RoPS hallitsi toista jaksoa ja pyöritti hyvin peliä keskialueella. Vaaralliset maalintekopaikat olivat kuitenkin vähissä. Yksi veto/keskitys meinasi kiertää Jipon maalin takakulmaan.

Pikkuisen jännitti lopussa. Huh, huh. Jännitystä lisäsi tieto, että tilanteet muilla paikkakunnilla olivat Jipon kannalta epäsuotuisia. Loppujen lopuksi Jippo sai pelistä juuri sen mitä se tarvitsikin: yhden tärkeän pisteen. Tuomas Korpela palasi kentälle loukkaantumisen jälkeen ja myös Hans Ekroos oli jälleen pyydetty talkoisiin. Joukkue taisteli hienosti. RoPS:lle onnittelut liiganoususta! Se tuli suvereenilla sarjavoitolla.
Jipon kauden päätöstä vietetään Joensuussa lauantaina 6.10. ottelussa FC Hämeenlinnaa vastaan.