sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Jippo teki sen taas

Hienoa! Jippo voitti FC Lahden Suomen cupissa tiukan taistelun jälkeen. Ratkaisijana oli jälleen Toni Tahvanainen, aivan kuten vuosi sitten Tampere Unitedia vastaan. Tahvanaisen laukaus painui putoavana lehtenä maaliin jatkoajan viimeisillä minuuteilla. Faniryhmällä ei ollut tosin ensi alkuun mitään käsitystä siitä, kuka maalin teki.

Jipon virallisten sivujen raportti ottelusta on varsin kattava, eikä siihen ole paljon lisättävää. Tällaista voittoa on vaikea lähteä analysoimaan, koska fiilis on niin huikea. Kokonaisuutena se oli tasainen ottelu, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Lahti piti varmaan enemmän palloa, mutta Jipon paketti pysyi tiiviinä. Tuomas Korpelan poissaolo heikensi lähtökohtia, mutta nuori puolustus onnistui.

Jipon kannalta oli varsin olennaista selvittää pelin alku ilman takaiskuja. Lahdella oli ensimmäisellä puoliajalla yksi painostusjakso, jolloin se sai muutaman kulmapotkun peräkkäin. Jippo ei juuri päässyt hyökkäämään alussa, mutta pääsi paremmin mukaan pelin edetessä. Kaiken kaikkiaan ensimmäisellä 45-minuuttisella ei tapahtunut mitään kovin ihmeellistä.

Toisella jaksolla alkoi tapahtua enemmän. Jens Harjun hyvin suunnattu pusku oli lähellä mennä maaliin. Lahtelaisten vapaapotku osui ylärimaan. Santtu Korpelainen torjui yhden laukauksen alakulmasta kulmapotkuksi. Tarmo Koivurannan vapari lensi jonkin verran takayläkulman ohi. Aivan lopussa Toni Tahvanaisen matala veto meni hiukan ohi.

Jatkoajan ensimmäisellä puoliskolla Lahti piti palloa ja Jippo näytti hieman passivoituvan. Toisella puoliskolla mentiin enemmän päästä päähän ja molemmilla oli paikkoja. Lahti sai pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio, kun lahtelainen tökkäsi jalallaan palloon aivan maalin edessä. Lahdella oli myös pari vihaista ja melko niukkaa ohilaukausta. Jippo pääsi muutaman kerran vaarallisen näköiseen vastahyökkäykseen. Yksi sellaisista tuotti tulosta. Olli Itälä eteni hyvin oikealla laidalla ja syötti rankkarialueelle. Pallo tuli Arielille, jonka syötöstä Toni Tahvanainen laukoi, ja pallo painui roikkuna maaliin. Katsomo repesi riemuun. Peliaikaa oli jäljellä vielä muutama minuutti, mutta niiden aikana Lahti ei enää saanut mitään suurta painetta luotua.

Tuntuisi väärältä nostaa ketään yksittäisiä pelaajia muiden yläpuolelle, koska tämä on koko joukkueen voitto. Nollan pitäminen omissa vaati kaikilta kovaa asennetta.

-jippofani

1 kommentti:

  1. Kiva oli elää ottelu Jippofanin selostuksen pohjalta, kun ei itse päässyt valitettavasti ottelua katsomaan. Hyvin selostettu. Kiitän!

    VastaaPoista