maanantai 23. huhtikuuta 2012

Jipon cup-seikkailu jatkuu

Jippo eteni toisena vuonna peräkkäin Suomen cupin puolivälieriin. Sitä voi pitää kohtalaisen suurena saavutuksena. Viime vuoden menestyksen jälkeen ajattelin, että seuraavaa kertaa puolivälierissä pitäisi odottaa kauan. Toisin kävi. Cup-menestys vaatii liigajoukkueiden kaatamista, mutta myös jonkin verran sopivaa arpaonnea, jottei joka kierrokselle tule vastustaja pahimmasta päästä. EIF vieraissa ei missään nimessä ollut helppo peli ennakolta. Ei kai sellaisia voi 7. kierroksella tosin enää ollakaan.

Minä kävin Karjaalla nyt ensimmäisen kerran. Sää suosi: aurinko paistoi täydeltä terältä. Kentällä puhalsi voimakas sivutuuli. Onneksi saimme huutaa kannustuksemme myötätuuleen. Ennen ottelua tuli huonoja uutisia. Tarmo Koivuranta ei pelaa. Ilmeisesti syynä oli lämmittelyssä tapahtunut revähdys. Koivurannan paikan avauksessa otti Suad Gruda.

Ottelu alkoi varsin tasaisesti. Ariel laukoi vasemmasta alakulmasta ohi. Pian isäntäjoukkue EIF alkoi viedä peliä. He pääsivät etenemään hyvin laidoilta ja loivat painetta Jipon puolustukseen. Jippo oli pyörityksessä, mutta onnistui kuitenkin puolustamaan maalinedustaansa siten, ettei avopaikkoja syntynyt. Pari kertaa Mikko Ikonen joutui venymään torjuntaan. Taukovihellys tuli Jipolle sopivaan aikaan, keskeyttäen EIF:n painostuksen.

Toisen jakson alku näytti vielä samalta. Vähitellen Jippo kuitenkin hivuttautui peliin mukaan ja alkoi saada paikkoja. Ariel puski alakulmaa kohti ja maalivahti torjui tilanteen hyvin. Toisessa päässä kulmurin jälkitilanteessa EIF:n veto blokattiin pois maalin edestä, Ikosen ollessa jo hieman ulkona tilanteesta. Noin 73. minuutin kohdalla Jippo siirtyi 0-1 johtoon. Petteri Rönkkö sai pallon rankkarialueen vasemmalla laidalla. Hän laukoi ja pallo meni maalin edessä seisoneiden pelaajien ohi verkon perille. En tiedä, muuttiko pallo suuntaa kenestäkään. Jippo tuntui saavan maalista lisää virtaa ja uskoa omaan pelaamiseensa. EIF:n tasoitus oli lähellä, kun kierteinen laukaus rankkarialueen ulkopuolelta kolahti takatolppaan. Mikko Ikonen oli tilanteessa varsin hyvin mukana ja olisi ollut ainakin lähellä torjuntaa, jos pallo olisi mennyt maalia kohti. Jippokin sai lisää paikkoja. Ainakin Jens Harju pääsi kokeilemaan laukaustaan. Ariel näytti koko ajan vaaralliselta. Kellossa oli jo 90 minuuttia täynnä, kun Olli Itälä pelattiin hyvällä kuviolla vapaaksi, ja hän veti ottelun ratkaisun nätisti oikeaan alakulmaan.

EIF jätti hyvän kuvan itsestään. He liikuttelivat hyvin palloa ja pystyivät etenemään keskikentällä ja laitoja pitkin. Varsinaiset hyvät maalintekopaikat jäivät kuitenkin muutamaan. Ei niitä Jipollakaan kovin monta ollut. Jippo voi olla tyytyväinen voittoonsa. Pelitapahtumiin nähden lukemat olisivat voineet olla varsinaisen peliajan jälkeen yhtä hyvin 1-1 kuin 0-2. Jippo jaksoi kuitenkin puolustaa vaikeat hetket läpi ja paransi otteitaan toisella jaksolla. Varmaankin pitkän matkan rasitus vaikutti osaltaan ottelun alussa. Cupissa toki jatkopaikka on tärkeintä, kuten Jarmo Korhonen aina muistuttaa. Tyylipisteitä ei jaeta. Varsin mallikkaasti viimeistellyistä kahdesta maalista voisin niitä tosin niitä tälläkin kertaa antaa.

Karjaan tekonurmi on ihan miellyttävä paikka. Kenttää ympäröivät verkot ehkä häiritsevät hieman katsomista, mutta eipä ne mikään iso miinus ole. Yleisöä oli suhteellisen mukavasti paikalla ja myös EIF:n faniporukka. Hienoa, että myös Kakkosessa on kannattajakulttuuria. Enpä ole EIF - Jippo otteluparia aiemmin nähnyt, enkä taida taas vähään aikaan nähdäkään. Tai mistäs sitä tietää, jos jo ensi vuoden cupissa kohdataan…

-jippofani

PS. Sarja-avaus lauantaina Koillispuistossa klo 17.

1 kommentti: