sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Sateen täytyy pudota

Suomen cup pitäisi pelata keväästä syksyyn, kuten vielä muutama vuosi sitten tehtiin. Maaliskuu on talvikuukausi. Suomen cup on suorastaan raiskattu.

Jippo hävisi FC Hakalle maalein 0-4 (0-1). Ensimmäinen jakso oli Jipolta hyvä tai vähintäänkin ihan ok. Siinä oli muutama paikka, josta olisi voinut tulla maali. Jakso oli silti lievästi Hakan hallintaa. Reilun puolen tunnin kohdalla Haka meni johtoon. Tilanne syntyi niin nopeasti, että en oikein ehtinyt tajuta sitä. Yht´äkkiä näin, kun pallo meni vasempaan alakulmaan. Ilmeisesti siinä oli syöttö laidalta, jonka Obi Metzger ohjasi sisään.

Toisella jaksolla tuntui nousevan seinä vastaan. Haka kontrolloi peliä 20 minuuttia, eikä Jippo päässyt hyökkäämään ollenkaan. Myöhemmin kun ylös alettiin päästä, tuli usein heti kiire takaisin alas. Patrick Poutiainen laukoi 73. minuutilla hienosti ylänurkkaan. Ottelu kesti Jipon kannalta turhankin pitkään. Kalle Multanen ja Jarno Mattila osuivat viimeisillä minuuteilla. Yksikään Hakan maaleista ei mennyt maalivahdin piikkiin.

Kenttä oli käytännöllisesti katsoen pelikelvottomassa kunnossa. Lumisade hiipui ja vähitellen loppui, kun noin parikymmentä minuuttia oli pelattu. Olosuhteet häiritsivät varmasti molempia joukkueita. Haka haki vaikeissa oloissa selkeän vierasvoiton. Hyvä heille.

Jipon tappiota ja cupista putoamista ei pidä dramatisoida liikaa. Kauteen valmistautuminen jatkuu. Seuraavan kieroksen vastustaja olisi ollut Klubi-04 vieraissa. Jipon budjetti on tiukka, eikä ylimääräisiä Helsingin-matkoja varsinaisesti kaivata.


1 kommentti:

  1. Mukavat kuvat ja kiva raportti! Varmasti monia Jipon seuraajia kiinnostaa lukea näitä näkemyksiä ja nähdä kuvia pelistä, joten kannattaa varmasti laittaa linkkiä esim. Jipon Facebookiin niin tulee lisää lukijoita blogille!

    VastaaPoista