sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ikimuistoinen Jippo 2013

Jipon kausi päättyi lauantaina hyvätunnelmaiseen otteluun sarjan parasta joukkuetta vastaan. SJK voitti niukasti 0-1 (0-0). Avausjaksolla tilanteet olivat vähissä. SJK laukoi kymmenen minuutin kohdalla hieman vasemmasta alakulmasta ohi. Jipon paras paikka oli pusku, joka meni vähän ohi. Jakson lopulla SJK alkoi hallita peliä.

SJK:n hallinta jatkui toisen puoliajan alussa. Yksi veto osui tolppaan Lassi Hurskaisen torjunnan jälkeen. Ottelun ainoa maali tuli 65. minuutilla, kun Josun laukaus rankkarialueen rajan tienoilta meni maaliin. Jippo sai loppupuolella vielä hyvin painetta SJK:n päätyyn. Petteri Rönkkö puski ylärimaan. Sen lähemmäs ei tällä kertaa päästy. Maali olisi räjäyttänyt pankin jo ennestään kovassa tunnelmassa. Joka tapauksessa voidaan sanoa, että Jippo esitti viimeisessä ottelussa hyvää peliä. Loppuhetkien kulmapotkuissa myös Hurskainen nousi hyökkäykseen.

Loppuvihellyksen jälkeen kentällä nähtiin vielä hulinaa, kun SJK sai pokaalin Ykkösen voitosta. SJK:n faniryhmä oli paikalla. SJK:lle onnittelut liiganoususta. Onnea Tinke! Jippo ja kannattajat puolestaan kiittivät toisiaan menneestä kaudesta. Tarmo Koivuranta jätti haikeat jäähyväiset. Hän muuttaa Kuopioon ja peliuran jatko on auki. Jipossa hän ei joka tapauksessa jatka. Pitää olla kiitollinen, että saimme pitää Taren kolmen kauden ajan Joensuussa.

Jippo säilytti näillä näkymin jälleen kerran sarjapaikkansa. Kabineteissa on vielä kesken valitusprosessi Kajaanissa pelatusta ottelusta, jonka tulos muutettiin Jipon voitoksi. Todennäköistä on, että päätös ei enää muutu. Jipon kausi oli vuoristoratamainen. Siinä oli omat huippunsa ja kuoppansa. Raiteilla kuitenkin pysyttiin. Kesä-heinäkuussa näytti pahalta. Jippo ei tehnyt yhtään maalia seitsemässä ensimmäisessä kotiottelussaan. Uskallan väittää, että tuollaista ei tapahdu enää koskaan. Se oli kerran elämässä. Joukkue ei antanut periksi vaikeassa tilanteessa.  Maaleja ja voittoja alkoi lopulta tulla. Miten 15 tehdyllä maalilla voi säilyä? Se on melkoinen temppu.

Hyvinä hetkinä tästä kaudesta muistan päällimmäisinä nämä: 2-1 kotivoitot Ilveksestä ja Hakasta, niukka 0-1 voitto Kajaanissa kesäkuussa, Kornen viimeisten sekuntien tasoitus Kajaania vastaan Joensuussa, Immon ja Tahviksen hienot maalit AC Oulua vastaan.

Sinänsä merkityksettömänä kuriositeettina mainittakoon, että Jippo on viimeksi voittanut kauden päätösottelunsa vuonna 2008, jolloin Viikingit kaatui 4-1. Tämä kertoo siitä, että voitot ovat tiukassa Ykkösessä. SJK:a vastaan olisi varmaan ollut kohtuutonta odottaa voittoa. Tasapeli ei ollut kaukana. Kiitos kaikille kaudesta. Nähdään taas ensi vuonna.