maanantai 16. syyskuuta 2013

Jippo taistelee!

Jipon taistelutahto tuli erityisen hyvin ilmi eilisessä ottelussa, jossa Jippo voitti FC Hakan maalein 2-1. Tilanteisiin mentiin kovaa. Se johti myös keltaisiin kortteihin, joista osa tosin tuli melko helposti. Voitto oli tosiaankin melkoinen pommi ja se nosti Jipon vielä täysillä mukaan taisteluun sarjapaikasta. Edellisellä kierroksella tuli tappio Oulussa. Väkisinkin kävi mielessä, että näinköhän tässä tulee takaiskun jälkeen vielä Hakaisku. Sen sijaan saatiin makea voitto.

Jippo teki tärkeän avausmaalin jo parin minuutin pelin jälkeen. Tarmo Koivuranta antoi vapaapotkun, Samu Suoraniemi voitti pääpallon ja Petteri Rönkkö sijoitti pallon alakulmaan. Se oli Rönkön toinen maali tällä kaudella. Haka piti ensimmäisellä jaksolla enemmän palloa, mutta se tapahtui enimmäkseen keskialueella kaukana Jipon päädystä. Hakalla oli kuitenkin muutama vaarallinen kulmapotku ja vapaapotku.

Toista puoliaikaa oli pelattu kymmenkunta minuuttia, kun Tuomas Korpela puski kulmapotkusta Jipon 2-0 johtoon. Se oli Korpelan kauden kolmas maali. Kahden maalin johtoasemasta ei saatu nauttia kauan, koska Hakalle tuomittiin rangaistuspotku. Tuomari tulkitsi Korpelan rikkoneen maalin edessä. Katsomoon rike ei näyttänyt kovin selvältä, mutta myönnettäköön että katsomosta käsin ei todellakaan kaikkea näe. Jussi Aalto laukoi rankkarin oikeaan alakulmaan. Jippofanien hermot olivat koetuksella, kun Tarmo Koivuranta ajettiin ulos kahden keltaisen kortin myötä. Sen jälkeen Hakan painostus kasvoi ja kasvoi. Yksi kaukolaukaus pomppasi yläristikon kautta päädystä ulos. Jipollakin oli omat paikkansa vastaiskuista. Rönkkö laukoi hieman ohi ja maalivahti torjui Saku Kvistin vedon kulmaksi. Kuin ihmeen kaupalla Jippo kesti vajaamiehisenä loppuun saakka ja kauden neljäs kotivoitto oli tosiasia.

Koko Jipon joukkue taisteli hienosti, joten on oikeastaan turha nostaa yksittäsiä nimiä esiin. Toni Tahvanainen oli yksi, jonka energisyys oli silmiinpistävää. Muita unohtamatta. Lassi otti pari kovaa torjuntaa.