lauantai 29. elokuuta 2020

Jippo kiri tasoihin Vaajakoskea vastaan

Jippo taisteli 2-2 tasapelin FC Vaajakoskea vastaan lauantai-iltana. Vierasjoukkue oli jo 0-2 karkumatkalla mutta Jippo pelasi vahvan viimeisen puoli tuntia ja nousi tasoihin ja meni melkein ohi. Mitä sanoisin tästä pelistä? Kehutaan vaikka ensin vähän vastustajaa. Vaajakoski oli parempi joukkue ensimmäisellä jaksolla. FCV aiheutti vaikeuksia Jipon puolustukselle. Ensimmäinen maali tuli jo vajaan minuutin pelin jälkeen. Se oli hieno laukaus tolpan kautta ylänurkkaan. Harvoin näin nopeita maaleja on näissä otteluissa nähty. Milloin joku Jipon pelaaja pystyy noin hyvään laukaukseen pelitilanteessa? Joskus se päivä tulee. Jipon kannalta voidaan tietysti ajatella että jos olisi ollut pikkuisen säkää niin tuo veto olisi osunut vain tolppaan. Varhainen avausmaali vieraille vaikeutti Jipon urakkaa tässä ottelussa merkittävästi. Toisaalta Vaajakoskella oli ensimmäisellä jaksolla niin monta paikkaa että kyllä niistä pitikin tulla yksi maali. Siis ansaittu johto vieraille. Jipon pelaaminen lähti hitaasti käyntiin eikä hyviä tilanteita meinattu saada. Kulmureita oli kyllä monta. Lopulta Jippo sai hyvän laukauksen maalia kohti jonka puolustaja peitti kuitenkin viivalta. Oliko se nyt Joona Hiltusen laukaus vai sittenkin Nuutti Tykkyläisen? En muista tarkasti.

Toinen jakso alkoi karmeasti Jipon kannalta. Tuomari antoi Vaajakoskelle melko helposti rankkarin vapaapotkutilanteen jälkeen. Oliko vähän selässä mutta silti helpon näköinen kaatuminen. Jippo ei olisi ehkä ikinä saanut vastaavasta tilanteesta rankkaria. Vieraiden rankkari varmasti vasemmalta sisään ja Jippo oli kahden maalin takaa-ajoasemassa. Viimeinen puoli tuntia oli sitten parasta Jippoa. Aleksis Lehtonen kavensi maalin edestä. Minulla ei ole tarkkaa kuvaa tilanteesta. Nuutti Tykkyläinen oli pallossa ja sitten se päätyi Lehtoselle. Jippo painosti ja Vaajakoski pelasi aikaa. Jippo osui tolppaan. Jippo hyökkäsi pienellä riskillä ja se oli avata Vaajakoskelle pari vaarallista vastaiskua. Jipon tasoitus syntyi noin kymmenen minuuttia ennen loppua hieman kummallisesta tilanteesta. Vaajakosken puolustukselle ja maalivahdille syntyi pieni sekaannus ja jälleen hyvin vaihdosta tullut Jere Kähkönen teki tyhjiin 2-2. Jippo haki vielä voittoa ja eihän se kaukana ollut. Kuka uskoo että Jipon hyökkääjä filmasi siinä tilanteessa jossa moni odotti rankkaria mutta tuomari nosti Jipolle keltaisen? Peli päättyi pian tämän jälkeen. En katsonut lisäajan määrää kellosta. Mielestäni sitä olisi voinut tulla enemmänkin tiettyjen katkojen ja Vaajakosken ajanpeluun takia.

No ei tässä mitään tässä oli kaksi hyvää joukkuetta vastakkain ja tasapeli oli tulos. Tasapeli ei ollut yllätys. Se oli vähän yllättävää että Jipon puolustus oli niin suurissa vaikeuksissa ensimmäisellä jaksolla. Olen helpottunut siitä että peli on ohi. Se oli sen verran jännittävä.

Me olemme erilaisia ihmisiä ja me olemme eri ikäisiä ja tulemme erilaisista taustoista. Tarkoitan nyt joukkueen jäseniä ja kotiyleisöä. Jippo on asia joka yhdistää meitä. Kiitos Jippo.