maanantai 20. toukokuuta 2019

Käki kukkuu siellä


Kukaan ei olisi uskonut, että kauden kolme ensimmäistä peliä päättyy 0-0. On se vähän käsittämätöntä. Matemaattisesti se ei ole kovin todennäköistä. Joskus ei vaan mene. Joskus taas menee.

Jipolla oli ensimmäisellä jaksolla pari hyvää paikkaa, mutta vedot karkasivat yli maalin. Klubilla oli pari-kolme läheltä piti tilannetta, joita en muista kovin tarkasti. Lisäksi heillä oli yksi vapaapotku keskeltä, josta laukaus meni selvästi ohi. Klubi04 hallitsi lievästi ensimmäistä jaksoa.

Jippo tuli vahvasti toisen jakson alussa. Oli monta Tinken pitkää sivurajaheittoa rankkarialueelle, mutta palloa ei saatu survottua maaliin. Taisi siinä olla yksi kulmapotkukin. Jipon painostuksen jälkeen hallinta siirtyi jälleen Klubille. Heidän kulmapotkuistaan ei kuitenkaan tullut mitään sen valmiimpaa. Klubi hallitsi palloa, ja Jippo menetti sen usein nopeasti. Jipon puolustus kesti loppuun saakka.

Jippo on kolmen ottelun jälkeen voitotta. Yksi voitto pitäisi tässä vaiheessa olla. Se on tietysti helppo sanoa. Voitto, tasapeli ja tappio olisi ihan hyvä balanssi. Nyt korostuu vähän se, että ensimmäinen peli olisi pitänyt voittaa kotona. Kiffen vieraissa oli varmaan peli, jossa Jippo oli lähimpänä voittoa tähän mennessä. Klubi oli nyt vähän parempi joukkue, eikä sen voitto olisi ollut vääryys. Toisaalta Jippo olisi voinut ottaa taisteluvoiton. Jalkapallo on vähän kummallista joskus. Kauden alku on ollut oikullinen. Jatkossa pelien luonne varmasti muuttuu tavalla tai toisella, ja maalejakin alkaa taas tulla.

Minulle tuli yllätyksenä, että fanikatsomo oli sijoitettu päätyyn. Se saattaa olla ihan toimiva ratkaisu, kunhan katsomo saadaan vähän keskemmälle, ja kentän laidalla oleva maali siirretään pois edestä. Toisaalta fanikatsomo voisi ehkä olla kentän toisella laidalla penkereellä Jipon vaihtopenkin takana. Sitäkin voisi kokeilla. Siellä on joskus ollut vierasfanien katsomo.

Sää oli ehkä parasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti