lauantai 13. heinäkuuta 2013

Dysfunctional

Olen seurannut jalkapalloilua monta vuotta. Tämä Jipon maaliton putki kotikentällä on yksi omituisimmista kokemuksista. Asiasta ei viitsi liikaa jauhaa, koska se on saman levyn pyörittämistä. Etsin nyt kuitenkin joitakin syitä tilanteeseen.

1. Kovan hyökkääjän puuttuminen. Miksi Jippoon ei ole hankittu kovan luokan hyökkääjää? Ehkä taloudellisista syistä. En tiedä. Lienee myös totta, että hyökkääjiä ei ole kovin paljon markkinoilla. Ainakaan Suomessa. Ja ulkomaalaiset ovat arvoitus.
2. Nykyinen materiaali ei ole onnistunut hyökkäyssuuntaan. Vaikea sanoa, mistä se johtuu. Kotiotteluissa on pystytty luomaan kohtalaisesti maalintekopaikkoja. Eilen Viikinkejä vastaan oli muutama hyvä paikka. Vastustajan maalivahti oli vireessä.
3. Huono onni ja muut satunnaiset tekijät. Tolpissa on kolissut monta kertaa.

Yhteenveto: Jos joukkueessa olisi nimekäs hyökkääjä, niin pari maalia olisi syntynyt. Jos olisi ollut vähän tuuria, niin pari maalia olisi syntynyt.

Mielestäni Jippo - Viikingit oli maalivahtien peli. Lassi Hurskainen oli Jipon paras pelaaja. Ulosajetun Mika Johanssonin tilalle tullut Sam Jammeh oli aikamoinen kumiukko ja joukkueensa sankari. Näytti siltä, että Jipolta vietiin ottelussa pilkku. Jipolla oli oikeastaan pakkovoiton paikka, vaikka yleensä en halua puhua pakkovoitoista. Lähiaikoina tarvitaan pari voittoa, jotta Jippo pysyy muiden peesisssä.

Pitäisikö faniryhmän mennä keskiyöllä keskuskentälle munasillaan tanssimaan voodoo-tansseja, että maaleja alkaisi tulla?


1 kommentti:

  1. "Pitäisikö faniryhmän mennä keskiyöllä keskuskentälle munasillaan tanssimaan voodoo-tansseja, että maaleja alkaisi tulla?"

    Tuo oli tosihauska lohkaisu. Kiitos, sillä nauroin melko makeasti. Munasilla hypelyn sijaan jostain pitäisi hankkia uusi Tuco ja pian. Tuco tulee takaisin Suomeen ja FC Lahteen, mutta ei valitettavasti Jippoon

    Kiitos hyvästä vitsistä, sillä Jipon kohdalla ei muuten oikein naurata.

    VastaaPoista