perjantai 24. toukokuuta 2013

Mietteitä sarja-avauksesta


Tässä ajatuksiani (jos sellaisia päässäni liikkuu) ottelun Jippo - PK-35 jälkeen.

Otetaan muutama positiivinen asia tähän alkuun. Näin torstaina 9.5. ensimmäisen Jipon pelin seitsemään kuukauteen. Oli kiva nähdä taas Jippo ja sen vanhat ja uudet pelaajat. Keskuskentän uusi hieno ja massiivinen katsomo tuli tarpeeseen sadesäässä. Yleisö oli mukana varsin hyvin, vaikka Rednecksien laulut olivat vielä ruosteessa. Jipon peruspelaaminen oli ihan hyvää, kuten tavallista. Vajaamiehisenäkin joukkue sai lopussa hyvin painetta vastustajan päätyyn. Paikkoja oli riittävästi yhteen maaliin. Ei vaan uponnut. En halua ensimmäisenä valittaa huonoa onnea, mutta voidaan kai sanoa, että pallo ei pomppinut Jipolle parissa maalinedustan hässäkässä. Vastustaja PK-35 on toki taitava joukkue. Heillä oli maalinsa lisäksi muutama muu hyvä tilanne, josta he olisivat voineet lisätä johtoaan.

Täytyy muistaa, että Jippo on monta kertaa noussut toisella jaksolla tasoihin. Tällaisista tapauksista muistuvat mieleen muiden muassa 2010 kotiavaus Jippo - KPV 1-1 ja 2012 kotiavaus Jippo – SJK 1-1. Ei se aina onnistu. Se on pakko hyväksyä. Pisteitä ja maaleja tulee vielä. Tappioiden jälkeen tulee tietysti kritiikkiä. Toivoisin kritiikkiin tietynlaista kohtuullisuutta. Joukkue tekee parhaansa. Se tarvitsee tukea.

Kyllähän matsi sai taas adrenaliinin jylläämään. Kotia kohti kävellessä huomasin, että kaduilla ja poluilla oli runsaasti kastematoja. Millainen ennusmerkki se lienee tähän kauteen ja kesään?

Edellä kirjoitetun jälkeen on pelattu pari matsia lisää. Jippo pelasi pitkän maalittoman putken. Nihkeä alku ei sinänsä ole mitenkään epätavallista. Kauden 2010 alussa ei maaleilla juhlittu. Neljän ensimmäisen pelin tulokset olivat seuraavat: Jippo-KPV 1-1, Kooteepee-Jippo 0-0, Jippo-RoPS 0-2 ja Jippo-TPV 0-0.

Sunnuntaina Jippo avasi tämän kauden maali ja – pistetilinsä Viikinkejä vastaan 1-1 tuloksella. Maalintekijä oli Santeri Sjöblom. Kirjanpitoni mukaan se oli hänen uransa toinen täysosuma Ykkösessä.

-jippofani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti