sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

13. kohtaaminen, 3-1 voitto


Jippo voitti lauantaina FC Hämeenlinnan. Se oli vasta toinen voitto Hämeenlinnaa vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet 13 kertaa Ykkösessä alkaen vuodesta 2006. Jipon edellinen voitto oli 2006 syksyllä Joensuussa lukemin 1-0. Nämä pelit ovat päättyneet tasan monta kertaa. Jostain syystä Hämeenlinna on ollut vaikea voitettava. Ehkä suunnilleen samantasoista joukkuetta vastaan on ollut hankala pelata. Tänä keväänä Hämeenlinna on kuitenkin aloittanut kauden tavallista heikommin.

Tämä ottelu oli tapahtumarikas. Alussa Hämeenlinna sai rangaistuspotkun. Santtu Korpelainen torjui oikeaan alakulmaan suunnatun vedon hienosti. Minä muistan rankkarin hieman toisin kuin Jipon sivujen raportissa mainitaan. Mielestäni se ei mennyt keskelle, eikä Santtu kopannut sitä heti syliinsä, vaan irtopallo jäi hetkeksi rankkarialuueelle. Jippo siirtyi johtoon noin 25 minuutin kohdalla. Vapaapotkun jälkeen pallo jäi pyörimään maalin eteen ja uusi kamerunilaisvahvistus Pierre Koko´o laukoi pallon maalin kattoon. Uudesta pelaajasta on vaikea antaa mitään kattavaa analyysiä yhden pelin perusteella, mutta ihan hyvältä vaikuttaa.

Toisen jakson alku oli Jipolta heikko. Hämeenlinna painosti. Hyviä maalintekopaikkoja vierasjoukkue ei kuitenkaan pystynyt luomaan. Jippo teki 67. minuutilla helpottavan 2-0 maalin. Hämeenlinnan hyökkäys saatiin katkaistua vasemmalla laidalla ja se kääntyi Jipon vastahyökkäykseksi. Puolustus joutui rikkomaan. Tarmo Koivuranta antoi vaparin, joka tuli melko kaukaa. Maalivahti nyrkkeili sen eteensä, josta Ariel pisti pallon maaliin. Hämeenlinna tuli kuitenkin vielä peliin mukaan. Vanderlei laukoi yllättävän kaukolaukauksen, joka painui tarkasti vasempaan alakulmaan. Vieraat saivat maalista uutta intoa, vaikka joutuivat pelaamaan vajaalla ulosajon jälkeen. Vaaralliset paikat puuttuivat edelleen. Yksi kaukolaukaus meni yli. Lopullinen ratkaisu nähtiin 89. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Toni Tahvanainen antoi hyvän syötön Arielille, joka pääsi yksin maalivahtia vastaan. Ariel nosti pallon yli vastaan tulleen maalivahdin.

Värikkäässä ottelussa Hämeenlinna sai kaksi punaista korttia. Kumpikaan niistä ei ollut suora punainen. Mitään järkyttäviä sikailuja ei kentällä nähty, mutta eivät ulosajot mielestäni mikään vääryys olleet. Rikkeitä vain kasaantui samoille pelaajille. Varsinkin Immo Erosta puolustus joutui monta kertaa pysäyttämään väärin ottein. Hämeenlinnan rangaistuspotkuun johtanut rike jäi minulle vähän epäselväksi. Ehkä Jipon pelaajan jalka kävi aika korkealla tai jotain. Vaikea sanoa ilman hidastusta. Kaiken kaikkiaan tuomaritoiminta ei varmaankaan ollut parempaa tai huonompaa kuin Ykkösessä keskimäärin. En halua huutaa tuomarille liikaa. Joskus kuuluu tietysti asiaan, että katsomossa reagoidaan tunteella ja voimakkaasti.

Santtu Korpelainen torjui uransa ensimmäisen voiton Ykkösessä. Pelejä on nyt takana vasta kuusi, joista viisi on täysiä 90-minuuttisia. Ariel onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa sitten kauden avausottelun. Nyt maaleja tulikin kaksi kerralla. Ariel palkittiin Jipon parhaana. Uskon, että hän pystyy pelillisesti vieläkin parempaan.

Sade antoi oman värinsä otteluun. Ensimmäisellä jaksolla oli vielä pouta, mutta toisella sade kasteli. Se ei kuitenkaan ollut mitään verrattuna vuoden 2010 Jippo-Hämeenlinna ottelun kaatosateeseen. Voitto oli Jipolle tärkeä, varsinkin kun Kooteepeetä vastaan saadut pisteet menetetään, koska Joni Rissasta peluutettiin ilman pelioikeutta. Nyt ollaan taas oikealla tiellä. Hyvää juhannusta!

-jippofani


Toim.Huom. Jippofanin kirjoituksia voi nykyisellään lukea myös joensuufutis.wordpress.com blogista. Uusimmassa kirjoituksessa käsitellään Joensuun jalkapalloilun historiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti