keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Bussi päätepysäkillä (cupin osalta)

Jippo hävisi Suomen cupin puolivälierän Myllykosken Pallolle selkeästi 0-3. Ottelutapahtumista ei jäänyt juurikaan jossiteltavaa. Parempi voitti. Parasta joensuulaisittain oli aurinkoinen ja keväisen lämmin sää. Yleisöä saapui paikalle yli 400.

MyPa teki avausmaalin harmillisen aikaisin, jo noin kymmenen minuutin kohdalla. Nopea maali tällaisessa ottelussa on myrkkyä Jipolle, joka elää tiukasta koko joukkueen puolustamisesta. Toisaalta nopeista maaleista on toivuttu ennenkin, kuten viime kaudella cupissa Tampere Unitedia vastaan ja viimeksi lauantaina AC Oulun vieraana. Ensimmäisen puoliajan esitys jäi valjuksi. Toisella jaksolla Jippo pääsi paremmin MyPan iholle. Vastustaja rankaisi kuitenkin armotta paikoistaan.

Jippo olisi saattanut pystyä tiukempaan taisteluun, jos olisi päässyt peliin levänneenä, eikä niin moni pelaaja olisi ollut poissa kokoonpanosta. Tämä on tietysti spekulaatiota. Lauantain raskas Oulun matka painoi varmaan jonkin verran. Toki MyPakin pelasi lauantaina Kuopiossa, joten sikäli tilanne oli samankaltainen molemmille joukkueille. Jipolle kaksi näin kovaa peliä muutaman päivän sisällä taisi olla liikaa.

Puolivälieräpaikka on joka tapauksessa lähellä Jipon maksimisuoritusta cupissa. Se on hyvä saavutus. Suhtauduin cupiin takavuosina hieman välinpitämättömästi, koska pidin siinä pärjäämistä mahdottomana. Kaksi peräkkäistä puolivälieräpaikkaa on lisännyt mielenkiintoa. Välieräpaikka voisi olla mahdollinen jonakin toisena päivänä. MyPa oli nyt liian kovassa kevätvireessä. Pitää ottaa vielä yksi askel.

Jippo ja MyPa eivät olleet aiemmin kohdanneet. Lieneekö MyPa koskaan vieraillut Joensuussa? Yksi cupin hienouksista on, että kohdataan sellaisia joukkueita, joita ei muuten tulisi vastaan. MyPa on voittanut Suomen cupin kolme kertaa. Vuonna 1992 se tapahtui Jari Litmasen ja Sami Hyypiän johdolla. Vuoden 1995 finaalissa Hyypiä teki ainoan maalin 1-0 voitossa Jazzista. Se oli hänen viimeinen ottelunsa seurassa ja sen jälkeen Euroopan sarjat kutsuivat. Kolmas cupin voitto tuli vuonna 2004.

Tappion myötä Jippo säästyy ylimääräiseltä matkalta Vantaalle, jossa välierät tänä vuonna pelataan. Lauantaina bussi suuntaa jälleen Ouluun. Tällä kertaa vastaan tulee OPS. Ensi viikolla on luvassa kaksi kotiottelua: keskiviikkona Viikingit ja sunnuntaina HIFK. Saapa nähdä, joko päästään keskuskentälle.

-jippofaniPettymyksestä huolimatta olihan tuo taas hemmetin hieno saavutus! HYVÄ POJJAAT! Ens vuonna tästä mennäänki sitten heittämällä seuraavalle kierrokselle!

-Arska

2 kommenttia:

  1. Hämärästi muistelen, että MyPa olis käynyt 80-luvun alussa ainakin yhtenä kesänä Karpaloa kiusaamassa.

    - D. McFox -

    VastaaPoista
  2. Aivan. Lueskelin MyPan historiaa ja sen perusteella MyPa on todennäköisesti ollut 80-luvulla samaan aikaan ykkösdivisioonassa Karpalon kanssa.

    -jippofani

    VastaaPoista